Första hjälpen-grupper

Våra första hjälpen-grupper erbjuder organiserad krisberedskap och kan bokas vid evenemang som konserter eller idrottstävlingar.

Första hjälpen-grupper

Helsingborg första hjälpen-grupp

Helsingborg

På plats för att hjälpa till

Helsingborgs Första hjälpen-grupp är en del av Röda Korset Helsingborgskretsen och arbetar med inriktning på Första hjälpen-beredskap. Vi arbetar ideellt med de uppdrag vi åtar oss. Som första hjälpare kan man även komma att bli tillfrågad om att hjälpa till vid större nationella kriser.

Ju fler personer som befinner sig på ett och samma område, desto större är risken att någon ska drabbas av skada eller besvär som kräver första hjälpen. Då finns Första hjälpen-gruppen på plats för att hjälpa till. Med åren har vi levererat olycksfallsberedskap till en rad olika tillställningar och evenemang, och fortsätter att göra så även framöver. Det ska kännas tryggt att gå på ett evenemang, oavsett om du är man eller kvinna, stor eller liten. 

Våra första hjälpare har en gedigen utbildning inom första hjälpen och olycksfall. Detta gör att vi kan hjälpa till med att ta hand om allt från stukade tummar till direkt livsuppehållande åtgärder i väntan på ambulans. Alla första hjälpare i Sverige genomgår samma utbildning, så även om man inte har sjukvårdsutbildning eller erfarenhet av första hjälpen, är man välkommen att söka som första hjälpare.

Är du intresserad av att bli första hjälpare mailar du till fhg.helsingborg@redcross.se


Vill du veta mer eller komma i kontakt med oss, får du gärna besöka vår hemsida http://fhg.redcross.se/kretsar/helsingborg/ eller kika in på vår Facebook, se längst ned på sidan.

Kontakta verksamheten

Christel Petersen