Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Läxhjälp

Läxhjälp Lindängen

Malmö

Läxhjälpen är vilande just nu pga. rådande pandemiläge.

 

Läxhjälpen i Lindängen håller till på Lindängenbiblioteket och vänder sig till elever från Lindängeskolan och Högaholmsskolan, men även till elever från gymnasie och komvux. Läxhjälpen erbjuds en gång i veckan och elever kan komma någon enstaka gång eller regelbundet.

Mer information gällande startdatumet för verksamheten kommer snart. 

Mer än bara läxhjälp

Läxhjälp Lindängen hjälper till med alla skolämnen, främst för elever i årskurs 4-9. Vi erbjuder också läxhjälp till elever från gymnasiet och komvux.

Vanligtvis är vi 2–4 läxhjälpare per tillfälle. Beroende på antal elever och läxhjälpare kan eleverna ibland få individuell läxhjälp i 2 timmar, men för det mesta hjälper vi flera elever samtidigt. Vi är inte lärare men vi har alla minst gymnasieutbildning

Återkommande elever kommer ofta inte bara för att få hjälp med läxorna, utan också för att prata och umgås. Detta är ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte som uppskattas av både barnen och de vuxna. Då och då organiserar vi aktiviteter för eleverna även utanför ramen för den direkta läxhjälpen, t.ex. filmvisning på biblioteket eller någon aktivitet inne i stan.

Vi träffas varje vecka på:

Plats: Lindängenbiblioteket, Munkhättegatan 170

Datum: gruppen är vilande just nu.

Tid: måndagar kl 16 –18. 

Uppehåll:

  • röda dagar

Få läxhjälp av oss i Lindängen

Läxhjälpen på Lindängenbiblioteket vänder sig till elever i årskurs 4–9 från Lindängeskolan och Högaholmsskolan, men även till elever från gymnasiet, komvux och SFI.

Det är drop-in och du kan komma en gång eller varje vecka.

Bli frivillig i Läxhjälp Lindängen

Vi behöver ständigt frivillig för att bedriva våra verksamheter. Är du intresserad av att hjälpa till med läxor på Läxhjälp Lindängen? Kontakta oss då via mejladressen laxhjalp.lindangen.malmo@redcross.se. Du kan också hålla koll på uppdragsannonser vilka publiceras på startsidan.

 

Svenska Röda Korset bedriver läxhjälp i Sverige. Bilden finns på kontoret "Mariahuset" i Stockholm.