Läxhjälp

Läxhjälp Lindängen

Malmö

Läxhjälpen i Lindängen håller till på Lindängenbiblioteket och vänder sig till elever från Lindängeskolan och Högaholmsskolan, men även till elever från SFI. Läxhjälpen erbjuds en gång i veckan och elever kan komma någon enstaka gång eller regelbundet.

Få läxhjälp av oss i Lindängen

Läxhjälp Lindängen hjälper till med alla skolämnen, främst för elever i årskurs 4-9. Vi erbjuder också läxhjälp till elever från SFI.

Vanligtvis är vi 2–4 läxhjälpare per tillfälle. Alla elever får 15 minuter läxhjälp och beroende på antal elever och läxhjälpare kan eleverna ibland få mer tid, men för det mesta hjälper vi flera elever samtidigt. Vi är inte lärare men vi har alla minst gymnasieutbildning.

Återkommande elever kommer ofta inte bara för att få hjälp med läxorna, utan också för att prata och umgås. Detta är ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte som uppskattas av både barnen och de vuxna.

Vi träffas varje vecka på:

Plats: Lindängenbiblioteket, Munkhättegatan 170

Datum: 28 november - 19 december 2022

             16 januari - 29 maj 2023

Tid: måndagar kl 16 –18. 

Uppehåll:

  • 20 februari 2023
  • 3 april 2023
  • 10 april 2023
  • 1 maj 2023

Det är drop-in och du kan komma en gång eller varje vecka.

Bli volontär i Läxhjälp Lindängen

Vi behöver ständigt volontärer för att bedriva våra verksamheter. Är du intresserad av att hjälpa till med läxor på Läxhjälp Lindängen? Kontakta oss då via mejladressen laxhjalp.lindangen.malmo@redcross.se. Du kan också hålla koll på uppdragsannonser vilka publiceras på startsidan.

 

Svenska Röda Korset bedriver läxhjälp i Sverige. Bilden finns på kontoret "Mariahuset" i Stockholm.