Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Läxhjälp

Läxhjälp Stadsbiblioteket

Malmö

Läxhjälp Stadsbiblioteket/Digitalt hjälper deltagare med uppgifter i alla skolämnen på olika nivåer. Varje torsdag får deltagare enskild hjälp och just nu genomförs hjälpen digitalt via Zoom. 

Mer information gällande startdatumet för verksamheten kommer snart.

Läxhjälp och stöd i alla skolämnen

Röda Korset Malmökretsen erbjuder Läxhjälp eller stöd i svenska för gymnasiet, Komvux och SFI. Det genomförs på Stadsbiblioteket i vanliga fall men under pandemin sköter verksamheten allt via den digitala samtalstjänsten Zoom. Läxhjälp hjälper till med hemuppgifter, läsförståelse, övningar och uppsatser i alla skolämnen.

Plats: i vanliga fall på Stadsbiblioteket, men just nu bara på distans.

Tid: varje torsdag kl 16 - 18.

Anmälan ditt deltagande

Du måste anmäla dig varje gång. Skicka ett mejl senast klockan 12:00 på torsdagen till laxhjalp.stadsbiblioteket.malmo@redcross.se, med följande information:

  • Ditt namn
  • Vad du vill ha hjälp med

Du får hjälp i 30 minuter, eventuellt längre.

På torsdag eftermiddag skickar vi ett mejl med en länk till ditt pass, och instruktioner hur du använder videotjänsten Zoom. Den är gratis. Du behöver ha en dator, surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling och kamera.

Ny på Zoom?

Är det första gången du provar kan du ansluta med Zoom-länken en kvart innan ditt pass för att testa tekniken. Ladda ner Zoom här.

Bli frivillig i Läxhjälp Stadsbibliotek

Vid intresse av att bli frivillig i Läxhjälp Stadsbibliotek, skicka ett mejl till rekrytering.malmo@redcross.se eller se uppdragsannonser på startsidan.