Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Folkrättsinformation

Folkrättsinformatörerna

Folkrättsinformatörerna i Stockholm har i uppdrag att sprida kunskap om den internationella humanitära rätten, även kallad krigets lagar. Detta gör vi genom att hålla i föreläsningar för skolor, föreningar och organisationer av olika slag.

Våra föreläsningar tar sikte på den internationella humanitära rätten. Vi pratar framförallt om innebörden av de juridiska instrument som reglerar vad som är tillåtet i krig och går till exempel igenom de grundläggande principer som underbygger hela folkrätten och dess syfte. Vi diskuterar även vad som är tillåtet respektive förbjudet i krig och drar paralleller till flera av dagens konflikter i världen.

Föreläsningarna tar normalt sett ca en timme, inklusive frågor och diskussion. Vi utvecklar ständigt vårt material för att kunna anpassa underlaget för olika målgrupper. Kontakta oss gärna med frågor och förslag på vilken typ av föreläsning som passa för just er, så gör vi vårt bästa för att sy ihop något som fungerar! 

Är du lärare på högstadium eller gymnasium, eller är du på annat sätt medlem eller anställd i organisation, företag eller myndighet, och intresserad av att boka in oss för en föreläsning? Kontakta oss i så fall på folkrattsinformator@folkrattskretsen.se.Är du intresserad av att vara volontär för Folkrättsinformatörerna? Kontakt oss på ovanstående mailadress för mer information!