Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korset Magasin

I Röda Korset Magasin läser du om vad vi gör i Sverige och resten av världen. Besök katastrofområden, möt drabbade och hjälparbetare samt läs om resultatet av Röda Korsets insatser.
I Röda Korset Magasin läser du om vad vi gör i Sverige och resten av världen. Besök katastrofområden, möt drabbade och hjälparbetare samt läs om resultatet av Röda Korsets insatser.

Är du nyfiken på hur humanitärt hjälparbete funkar i praktiken, hur det förhindrar mänskligt lidande och hur du själv kan bli en handlingskraftig rödakorsare? Då är Röda Korset Magasin en tidning för dig.

Tidningen ges ut fyra gånger per år och distribueras till Svenska Röda Korsets medlemmar och månadsgivare samt till medlemmar i Röda Korsets ungdomsförbund. Den vilar på samma värderingar som föreningen Svenska Röda Korset och är politiskt och religiöst obunden.

Nr 1 2023

Människor som köar för att få mat. Barnfamiljer som inte har råd att sätta middag på bordet. I spåren av stigande inflation och ökande priser på bland annat mat och el hamnar nya grupper i ekonomisk utsatthet. Läs om hur Röda Korset nu skalar upp för att kunna hjälpa allt fler runt om i Sverige.

Men även om 2022 var ett krisernas år med ökad fattigdom i Sverige, krig i Europa, klimatförändringar och hungersnöd så händer det också bra saker som ger hopp om framtiden. I årets första nummer av Röda Korset Magasin ger vi er samtidigt tio goda nyheter att glädjas åt!

 

Läs nr 1 2023 här

Här hittar du alla nummer av Röda Korset Magasin.

Du kan läsa och söka efter artiklar i alla nummer av tidningen - så långt tillbaka som till 2002.

Utgivningsdatum 2023

  • Nr. 1 2023, 18-21 januari
  • Nr. 2 2023, 19-22 april
  • Nr. 3 2023, 20-23 september
  • Nr. 4 2023, 21-24 november
  • Nr. 1 2024, 17-20 januari

Lyssna på tidningen som podcast

Magasinet finns även inläst som taltidning för dig med synnedsättning. Du beställer den genom att mejla oss.

Kontakta oss

Anna Bergén, redaktör

Ännu inte medlem eller månadsgivare?

Stilla din nyfikenhet på hur humanitärt hjälparbete funkar i praktiken, hur det förhindrar mänskligt lidande och hur du själv kan bli en handlingskraftig rödakorsare. 

Bli medlem

Bli månadsgivare

Kontakta oss

Adressändring eller givar- och medlemsfrågor