Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korset Magasin omslag

Röda Korset Magasin

I Röda Korset Magasin kan du läsa om vad Röda Korset gör i Sverige och resten av världen. Du får besöka katastrofområden, möta drabbade och hjälparbetare samt läsa om resultatet av Röda Korsets insatser.
I Röda Korset Magasin kan du läsa om vad Röda Korset gör i Sverige och resten av världen. Du får besöka katastrofområden, möta drabbade och hjälparbetare samt läsa om resultatet av Röda Korsets insatser.

Är du nyfiken på hur humanitärt hjälparbete funkar i praktiken, hur det förhindrar mänskligt lidande och hur du själv kan bli en handlingskraftig rödakorsare? Då är Röda Korset Magasin tidningen för dig.

Tidningen ges ut fyra gånger per år och distribueras till Svenska Röda Korsets medlemmar och månadsgivare samt till medlemmar i Röda Korsets ungdomsförbund. Den vilar på samma värderingar som föreningen Svenska Röda Korset och är politiskt och religiöst obunden.

Utgivningsdatum 2019

  • Nr. 1 2019, 16-18 januari
  • Nr. 2 2019, 15-17 april
  • Nr. 3 2019, 11-13 september
  • Nr. 4 2019, 20-22 november

Klicka på tidningarna här nedanför för att läsa den digitalt.

Lyssna på tidningen som podcast

Redaktör

Anna Bergén

Redaktör

Nr. 3 2019

Kvinnor löper ofta högre risk än män att dö i naturkatastrofer. Patriarkala strukturer, med begränsad frihet för kvinnor, är en del av orsaken. Läs mer om hur naturkatastrofer drabbar människor världen över. Och om vad Röda Korset gör för att underlätta för dem som drabbas - före, under och efter det att katastrofen slår till.

Läs magasinet nr. 3 2019

Nr. 2 2019

Under de senaste åren har Sveriges säkerhet utmanats på olika sätt. Samtidigt har det offentliga allt mindre resurser, och få svenskar har tillräcklig krisberedskap. Hur redo är samhället egentligen? Vilken roll kan Röda Korset fylla? Och vad kan du själv göra för att förbereda dig? Årets andra nummer av Röda Korset Magasin har temat krisberedskap! Du får, förutom information om Röda Korsets roll och exempel på insatser av engagerade rödakorsare, massor av bra tips på hur just du kan bli bättre förberedd.

Läs magasinet nr. 2 2019

Nr. 1 2019

Tiotusentals människor lever i utsatthet och hemlöshet i Sverige idag. Vi möter allt fler i våra verksamheter runt om i landet och i detta nummer av Röda Korset Magasin möter du några av dem – Marianna, Renm, Tizhbeen och Muhammad, vars trygga plats dagtid är Rödakorshuset i Stockholm. Där finns människor som lyssnar, ett mål mat och ett vilrum där han kan sova en stund.

Läs magasinet nr. 1 2019

Röda Korset Magasin – Alla nummer

Ännu inte medlem eller månadsgivare?

Stilla din nyfikenhet på hur humanitärt hjälparbete funkar i praktiken, hur det förhindrar mänskligt lidande och hur du själv kan bli en handlingskraftig rödakorsare. 

Bli medlem

Bli månadsgivare

Infoservice

Adressändring eller givar- och medlemsfrågor

Infoservice