Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korset Magasin

I Röda Korset Magasin läser du om vad vi gör i Sverige och resten av världen. Besök katastrofområden, möt drabbade och hjälparbetare samt läs om resultatet av Röda Korsets insatser.
I Röda Korset Magasin läser du om vad vi gör i Sverige och resten av världen. Besök katastrofområden, möt drabbade och hjälparbetare samt läs om resultatet av Röda Korsets insatser.

Är du nyfiken på hur humanitärt hjälparbete funkar i praktiken, hur det förhindrar mänskligt lidande och hur du själv kan bli en handlingskraftig rödakorsare? Då är Röda Korset Magasin en tidning för dig.

Tidningen ges ut fyra gånger per år och distribueras till Svenska Röda Korsets medlemmar och månadsgivare samt till medlemmar i Röda Korsets ungdomsförbund. Den vilar på samma värderingar som föreningen Svenska Röda Korset och är politiskt och religiöst obunden.

Nr 4 2022

Matpriserna skenar – över hela världen. Och det är de mest utsatta som drabbas hårdast. I året sista nummer av Röda Korset Magasin kan du läsa mer om matkrisen i världen och hur Röda Korset hjälper. Följ med till det hungerdrabbade Sydsudan där hyllorna i Zyada Jeans kvartersbutik gapar tomma. ”Priserna har gått upp”, berättar Zyada som är änka och försöker försörja sig och sina barn på inkomsterna från butiken. ”Jag kan inte längre köpa in lika mycket som förr och människor har heller inte råd att handla. I dag kostar 10 kg socker lika mycket som 15 kg kostade i fjol.”

 

Läs nr 4 2022 här

Här hittar du alla nummer av Röda Korset Magasin.

Du kan läsa och söka efter artiklar i alla nummer av tidningen - så långt tillbaka som till 2002.

Utgivningsdatum 2022

  • Nr. 1 2022, 18-21 januari
  • Nr. 2 2022, 19-22 april
  • Nr. 3 2022, 20-23 september
  • Nr. 4 2022, 21-24 november
  • Nr. 1 2023, 17-20 januari

Lyssna på tidningen som podcast

Magasinet finns även inläst som taltidning för dig med synnedsättning. Du beställer den genom att mejla oss.

Kontakta oss

Anna Bergén, redaktör

Ännu inte medlem eller månadsgivare?

Stilla din nyfikenhet på hur humanitärt hjälparbete funkar i praktiken, hur det förhindrar mänskligt lidande och hur du själv kan bli en handlingskraftig rödakorsare. 

Bli medlem

Bli månadsgivare

Kontakta oss

Adressändring eller givar- och medlemsfrågor