Deltagare genomför en onlinekurs vid datorn.

Första hjälpen-webbinarier

Första hjälpen-webbinarier

Svenska Röda Korset vill ge alla möjligheten att på ett snabbt och enkelt sätt bredda och repetera sina kunskaper om första hjälpen. Vi bjuder därför in till korta, men livsviktiga, digitala föreläsningar.

Välkommen till våra digitala föreläsningar om första hjälpen

Delta på ett webbinarium, en kort digital föreläsning, och lär dig livsviktiga kunskaper. Webbinarierna genomförs på svenska och är kostnadsfria genom bidrag från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Du kopplar upp dig via din dator, mobil eller surfplatta. Under webbinarierna kan du ställa frågor. Webbinariet är en föreläsning och inte en kurs.

Ta dig tid att lära dig något nytt - det kan vara livsviktigt!

Kommande webbinarier

16/5: En kväll med fokus på stroke - OBS nytt datum!

kl. 19.30-20.15

Maj är Stroke Awareness Month och vi vill ägna en kväll med fullt fokus på just stroke. Vad många kanske inte känner till är att 4-5 gånger så många drabbas av stroke jämfört med hjärtstopp. Vi går igenom hur du som hjälpare med ett par enkla första hjälpen-åtgärder kan göra en avgörande skillnad för den drabbade. 

Webbinariet genomförs tillsammans med Elin Andersson, strokeöverlevare med över 34 000 följare på Instagram (@elinstrokefighter). Elin kommer berätta om livet före, under och efter stroken.

Anmäl dig här!

10/6: Sommarens bästa första hjälpen-tips

kl. 20.00-20.45

De viktigaste första hjälpen-tipsen inför sommaren! Vi går igenom några första hjälpen-åtgärder som kan vara bra att känna till just under sommaren, t.ex. hjärt-lungräddning (HLR) vid drunkning, bränn- och värmeskador, samt reaktioner vid stick och bett. Vi hoppas genomföra webbinariet tillsammans med gäster. Mer information kommer.

Anmäl dig här!

Första hjälpen i skolan - Röda Korsets skolmaterial

  • 20/8 kl. 19.00-20.15
  • 4/9 kl. 19.00-2015

Första hjälpen ingår i Läroplanen för grundskolan (Lgr 22) som en del av skolans uppdrag. Detta är ett webbinarium där vi går igenom Svenska Röda Korset undervisningsmaterial i första hjälpen. Materialet är framtaget i syfte att förenkla och inspirera skolor och pedagoger till att jobba mot läroplanens uppdrag. Vårt material är tillgängligt för lärare och elever utan kostnad.

Webbinariet vänder sig i första hand till rektorer och pedagoger inom grundskolan och på gymnasiet.

Anmäl dig här till 20/8!

Anmäl dig här till 4/9!