Insamling

Insamling och event

Second Hand butiker
I våra second Hand butiker säljer vi varor som genererar pengar till hjälpverksamhet lokalt i Växjö, samt nationellt och internationellt. Detta är den största insamlingsverksamhet vi har, och visste du att det var i Växjö som Svenska Röda Korsets första Second Hand butik öppnade.

Second Hand, Arabygatan Växjö
I butiken på Arabygatan säljer vi kläder, skor, möbler, husgeråd, inredning, böcker, elektronik med mera. Här hittar du också Kupans Café & Bistro, som serverar lunch, mackor och kakor. Där kan du sitta ner en stund och ta en lunch eller en fika för en billig peng. Butiken har öppet måndag till fredag klockan 10:00-17:00. Kupans Café & Bistro är öppen måndag till fredag 8:45-16:00. Från och med 18 september är butiken öppen på lördagar kl 10:00-14:00.

Vi tar emot sådant du inte längre vill ha, som är i säljbart skick, det finns även möjlighet att få hämtning av möbler om du bor inom Växjös stadsgräns. Ring till butiken så bokar vi en tid 0470-270 90. Inlämningen är öppen måndag till fredag klockan 8:00-16:30. Respektera öppettiden, ställ inget utanför.

Second Hand, Norrgatan Växjö
På Norrgatan 15 i centrala Växjö ligger vår lilla Second Hand butik, där du kan fynda kläder, skor, väskor, böcker och prylar. Butikverksamheten är en daglig verksamhet i samarbete med Växjö kommuns Omsorgsförvalting. Butiken är öppen måndag till torsdag klockan 10:00 - 15:30, samt fredag klockan 10:00-15:00.

Second Hand, Lammhult
I centrala Lammhult hittar du vår Second Hand butik på Centrumgatan 6. Här kan du göra många fina fynd; kläder, skor, väskor, prylar, böcker med mera. Butiken är öppen tisdag och torsdag klockan14:00-18:00.

Events
Röda Korset i Växjö finns på flera orter i kommunen där våra rödakorsgrupper har olika event, såsom tipspromenader, lotterier, fikastunder med mera. Kontakta din rödakorsgrupp på orten du bor om du vill veta mer om deras aktiviteter. 

Även i Växjö har vi olika aktiviteter som är öppna för allmänheten, följ oss på våra sociala medier eller titta på vår kalender så missar du inget!

Insamling
Röda Korset samlar in pengar för att kunna hjälpa att förhindra och lindra mänskligt lidande, lokalt, nationellt och internationellt. Nästa gång du ser en av våra insamlingsbössor, lägg i en peng, så bidrar du till att göra världen lite bättre!

Kontakta verksamheten