cykelkurs

Röda Korset i Växjö kommun

Röda Korset i Växjö kommun

Röda Korset Växjö

Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan.

Läs mer om Röda Korset i Växjö kommun

Välkommen till Röda Korset i Växjö kommun

Röda Korset arbetar för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, samt säkerställa respekten för varje människas värdighet. Röda Korset i Växjö grundar verksamheterna på de mest angelägna humanitära behoven i kommunen. 

I dag har Växjö rödakorskrets utvecklats till en plattform inom tre stora verksamhetsområden; social verksamhet riktad mot äldre, samhällsintegrationsverksamhet och andrahandsförsäljning. Växjö rödakorskrets arbetar i dag med bland annat besöksvänner, träffpunkter för äldre, medföljning, rödakorsvärdar på Växjö lasarett, häktesbesök, promenadgrupper, insamlingar, träffpunkter med träna svenska, läxhjälp, flykting- och asylgrupper, andrahandsförsäljning, mötesplats Kupan, kris- och katastrofgrupper och lokala aktiviteter i glesbygden.

Second Hand-butiker

Bli volontär

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga uppdrag nära dig. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Våra verksamheter

Se alla verksamheter