Skäggetorp SH

Röda Korset i Linköpings kommun

Röda Korset Linköping
Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Linköping kommun

Välkommen till Röda Korset

Vi finns på plats i nästan alla jordens länder. Arbetet ser olika ut i vår kommun och ute i världen, men uppdraget är detsamma oavsett var vi befinner oss – att kämpa för att förhindra och lindra mänskligt lidande i vår värld, var och när det än förekommer.

Samtliga rödakorskretsar i Linköpings kommun har under en lång tid diskuterat att gå samman till en enda krets. Nu har vi beslutat, i enlighet med Riksstämmans beslut, att Kärna, Åkerbo, Flistad-Vreta Kloster-Stjärnorp och Linköpings Södra rödakorskrets går samman till en.

Vårt namn blir Linköpingsortens rödakorskrets.

Linköpings rödakorskrets, som har hand om värdarna på US, fortsätter som tidigare som en egen krets.

Vår förhoppning med samgåendet är att vi ska bli en starkare och tydligare organisation och att vi tillsammans ska kunna dra nytta av våra samlade erfarenheter och kunskaper.

Verksamheterna i Kärna, Åkerbo och Flistad-Vreta Kloster-Stjärnorp kommer i och med samgåendet att utgöra rödakorsgrupper. Konkret innebär det att grupperna kan arbeta och utvecklas som tidigare med budget och frivilliga. Skillnaden är att det blir en enda styrelse för all den samlade verksamhet som finns i de fyra nuvarande kretsarna. 

 

 

 

Bli volontär i Linköping

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga volontäruppdrag i Linköping. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Visar 4 uppdrag av 4

Säljglada volontärer sökes till Second handbutiken i Skäggetorp!

Vill du engagera dig för miljön och social hållbarhet i Linköping? Tycker du om att stå i kassan? Har du ett öga för skyltning och ordning och reda?  BLI VOLONTÄR I VÅR SECOND HAND BUTIK I SKÄGGETORP CENTRUM! Försäljningen i våra Second Handbutike...
Plats: Linköping
Verksamhet: Butik och café

Vill du bidra till integration och språkutveckling? Bli volontär på Språkcafé och läxhjälp!

Språket är A och O, och några bokstäver till. Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete.  Som frivillig inom Träna svenska bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin...
Plats: Linköping
Verksamhet: Träna svenska

Tycker du om att styra och ställa? Bli frivilligledare för Språkcafét på Stadsbiblioteket i Linköping!

Du behövs NU! Frivilligt engagemang utgör själva grun den för Röda Korsets arbete.   Frivilligledaren styr och ställer verksamheten för att se till att de frivilliga har alla möjligheter att må bra i och utföra uppdraget så bra som möjligt. ...
Plats: Linköping
Verksamhet: Frivilligledare

Hjälp unga och vuxna att lyckas med sina studier och uppnå sina drömmar! Bli Läxhjälpare, Du behövs NU!

1+1=3, eller? Du behövs NU! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Genom att vara frivillig inom läxhjälp bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation och uppnå sina drömma...
Plats: Linköping
Verksamhet: Läxhjälp