Asylsökande möter varandra och redan etablerade svenska. Det handlar om att våga mötas, känna delaktighet och att skapa kontakter.

Röda Korset i Norrköpings kommun

Röda Korset Norrköping
Varje dag jobbar våra volontärer med att hjälp ska nå fram till människor i utsatthet. Det här är vår arena, det är det här vi kan. Här är vår värld.
Läs mer om Röda Korset i Norrköping kommun

Norrköpingsbygdens rödakorskrets

Den 1 november 2022 kommer Norrköpingsbygdens rödakorskrets att bildas av de nuvarande fyra kretsarna – Norrköpings stads rödakorskrets, Kolmårdens rödakorskrets, Kimstad-Skärblacka rödakorskrets och Vikbolandets rödakorskrets. Beslutet att gå samman fattades vid kretsstämmorna i februari 2022.

 Att bilda en kommunkrets är en följd av ett beslut vid Röda Korsets riksstämma i maj 2019 som innebär att det ska finnas EN krets per kommun. Syftet är att öka möjligheterna att utveckla verksamheten samt att organisationer och myndigheter som Röda Korset samverkar med får en gemensam ingång.

 De nuvarande kretsarna har en omfattande verksamhet och gör många insatser i närsamhället och det är viktigt att det arbetet fortsätter och kan utvecklas vidare. Därför kommer verksamheten att fortsätta i rödakorsgrupper som ska bildas i Kolmården, Vikbolandet och Kimstad-Skärblacka. I den nya organisationen kan det också skapas verksamhetsgrupper för verksamheter som den nya styrelsen för Norrköpingsbygdens rödakorskrets tycker det är viktigt att hålla ihop.

 Röda Korset i Norrköping står inför ett spännande skede och den som vill bidra med insatser i den blivande kommunkretsen – i verksamheten eller i styrelsearbetet – kan ta kontakt med de nuvarande kretsarna.

 

Bli volontär i Norrköping

Ett par timmar av din tid kan göra stor skillnad för andra. Och för dig. Här ser du alla lediga volontäruppdrag i Norrköping. Kontakta oss om du inte hittar något uppdrag, så berättar vi mer om våra verksamheter och vilka möjligheter det finns att engagera sig. Välkommen att höra av dig!

Visar 1 uppdrag av 1