Stöd till äldre och ofrivilligt ensamma

Besök och medföljning

Uppsala

Röda Korsets finns till som ett alternativ för dig som är äldre och själv vill kunna välja när du vill ha sällskap eller vara ensam. Vi erbjuder olika aktiviteter för dig. Vi vill förmedla glädjen i att mötas och att få lite guldkant i tillvaron. 

Medföljning: 
Vi kan göra dig sällskap till exempelvis tandläkaren, läkaren, frisören eller kyrkogården.  Detta bokar du via vår telefon 018-14 32 10 och vi önskar att du gör det i god tid. 

Besök i hemmet: 
Vi kan också komma på regelbundna besök hemma hos dig, för att gå en promenad eller för att ta en kopp kaffe. Vi försöker hitta en frivillig som bor nära dig. 

Besök på vårdboende: 
Vi finns på flertalet vårdboenden i Uppsala. Där vi finns för att umgås och exempelvis läsa, fika, gå en liten promenad, lösa korsord eller annat liknande.  

Cykling utan ålder: 
Vi kan också erbjuda cykelturer där vi står för cyklandet och du sitter i fram och njuter av vinden i håret! 

Kontaktringning
För dig som hellre vill ha ett telefonsamtal regelbundet istället för ett besök så finns vi. Vi ringer dig så ofta du önskar och pratar om det du har lust att samtala om.  

Vill du veta mer om och ta del av någon av dessa verksamheter:  
Mejl: Bom.uppsala@redcross.se 
Telefon: 018-14 32 10 

Andra verksamheter till stöd för äldre: 
Anhörigstöd 
Fixarna

Bli frivillig: 
Vill du vara med och skapa dessa kontaktytor och väcka glädje och gemenskap? Kontakta oss på info.uppsala@redcross.se eller 018-13 50 00 

Se våra annonser här: https://www.rodakorset.se/engagera-dig/?Area2=31