praktikanter-i-röda-korset-second-hand-butik

Praktikplats hos Röda Korset Second Hand

Praktikplats hos Röda Korset Second Hand

Emilia och Moa har praktiserat i Röda Korset Second hand-butik i Varberg.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Både Moa och Emilia studerar vid ett gymnasium i Varberg där de går ett yrkesförberedande gymnasieprogram för att bli stylister. Mode är ett av deras stora intressen och att få praktisera i butik kändes som en lärorik praktikplats. De har kommit i kontakt med butiken genom skolan som gör ett flertal samarbeten med Röda Korset Varberg, exempelvis hålls en årlig modeshow i deras lokaler som produceras av eleverna på skolan.  

Vad var det roligaste med er praktik i second hand-butiken? 

-    Vi öppnade upp ett Tiktok-konto för butiken där vi fick vara väldigt kreativa och skapa innehåll för den kanalen och Instagram, berättar Emilia. 

De berättar även hur de med hjälp av sociala medier nått ut till yngre målgrupper och hur följarna har ökat på det lokala sociala mediekontot.

-    Det var väldigt kul att vårt arbete och skapande i sociala medier också gav resultat och även att fler unga ansökt om att bli volontärer, säger Moa. 

Praktikater-i-kassan-i-Roda-korset-second-hand-butik-i-Varberg
Moa Gonzalez och Emilia Appelgren står i kassan på Röda Korset Second Hand i Varberg

Förutom att driva sociala medier så har Moa och Emilia fått gå en utbildning för hantering av kassan och lärt sig värdera och prissätta varor. 

Vad tar ni med er för lärdomar från praktiken? 

- Vi har lärt oss väldigt mycket om Röda Korset och vad de gör både här i butiken, lokalt men också i världen, säger Moa.  

”"Det bästa med praktiken var att vara med och bidra till en bättre värld"”

Emilia, praktikant Röda Korset Second hand, Varberg.

Unga praktikanter för med sig nya kunskap

Gylgjane Arifi, arbetsledaren vid Röda Korset Second Hand Varberg, är entusiastisk över hur unga praktikanter har gynnat butiken.

- Det är väldigt kul att få in praktikanter, det skapar också en helt annan dynamik i vår grupp och deras nytänk samlas med våra tankar och idéer och utfallet blir då väldigt bra, säger Gylgjane.

Praktikanter-tillsammans-med-arbetsledare-Röda-Korset-Varberg
Emilia Appelgren, Gylgjane Arifi och Moa Gonzalez.

Deras kreativitet och förståelse för digitala trender har inte bara ökat butikens synlighet på sociala medier utan också inspirerat andra unga att delta i volontärarbete i butiken.

Söker du praktikplats?

Hitta närmsta butik på din ort och anmäl intresse. 

volontar-second-hand-butik-hornsgatan-stockholm

Second hand

Bli volontär inom second hand

Engagera dig och gör skillnad