sommar-kläder-som-hänger-uppe-på-klädhängare

Second hand-tips i sommar!

Second hand-tips i sommar!

Sommaren är äntligen här och det är även säsongen för att åka runt till second hand-butiker och loppisar har börjat!

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Röda Korset Second Hand finns i hela Sverige från norr till söder och många gånger ligger butikerna inte långt ifrån varandra.  

I våra butiker fylls det på med sommarkläder för både stora och små! Våra butiker runt om i landet erbjuder även prylar och möbler. Kanske behövdes en servis till lantstället eller ny dekoration till uteplatsen? 

Här kommer några tips när du handlar second hand i sommar

  • Fundera över vad som saknas i din garderob 

Ta en titt i garderoben och se efter vad du saknar till sommaren, passa även på att rensa! Det som inte längre passar eller använder kan lämnas in som gåva till våra butiker om du ändå planerar att besöka vår butik.  

  • Var öppen för fynd 

Med en lista på vad du saknar blir det lätt att leta efter det du behöver, men glöm inte att vara öppen för oväntade fynd. Hela mystiken med att handla second hand är också att man inte riktigt vet var som finns i butiken.  

  • Hållbara dukningar 

Sommaren bjuder på många middagar och luncher ute med familj och med vänner. Skaffa de extra tallrikarna som saknas second hand eller piffa till dukningen med färgklickar och olika material.  

färgglatt-husgeråd-på-hyllor-i-second-hand-butik
Färgglatt porslin från vår butik i Olskroken.
  • Kombinera med utflykt  

Att butiken inte ligger precis där du bor kan bli en möjlighet att åka på utflykt under dagen. Kanske ta tåget till närliggande ort? Passa på samma gång att utforska ett nytt område och avsluta utflykten i second hand-butiken.  

  • Handla online  

Om din närmaste butik är stängd eller om du föredrar att fynda bekvämt hemifrån, är vår webbshop det perfekta alternativet för dig. Utforska vårt utbud av second hand-produkter och gör hållbara fynd direkt från din solstol eller hängmatta. 

  • Pyssla och gör om 

Kanske plagget inte var exakt som du tänkt dig, om du är pysslig så ta fram nål och tråd och gör om plagget efter dina önskemål. I våra butiker kan man också fynda textilier i olika storlekar som kan användas till re-make. Kanske ett gammalt blommigt lakan kan bli en fin topp eller klänning? 

Funderar du på en second hand-runda?

Skapa din egen runda och leta upp butiker i ditt område!

skor-i-leopard-mönster

Second hand

Röda Korset på Tradera och Blocket

Handla second hand online

Inspiration och nyheter