Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Sälja till förmån för Röda Korset

Stort tack för att ni vill stödja vårt arbete! Här finns information om hur ni gör och en logotyp som ni kan använda på er hemsida.
Stort tack för att ni vill stödja vårt arbete! Här finns information om hur ni gör och en logotyp som ni kan använda på er hemsida.

Genom ert engagemang är ni med och hjälper miljontals människor i katastrofer och kriser, i Sverige och i världen. Tack vare ert stöd kan vi ge mat, vård, rent vatten och skydd till de som behöver det som mest. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en kris eller katastrof! 

Här är några regler och tips

Det går bra att skriva att ni samlar in till förmån för Röda Korset, och ni kan då använda logotypen som går att ladda ned nedan. Ni behöver då tydligt skriva summan eller procentsatsen som går till Röda Korset.

Hur kan jag kommunicera till kunderna att insamlingen når Röda Korset? 

Ni kan skriva i text att ni samlar in pengar till förmån för Röda Korset. Ni kan tyvärr inte använda vårt röda kors. 

Hur gör vi för att få använda Röda Korsets logotyp med det röda korset?

Ni kan bli samarbetspartner eller sponsor vilket innebär att ni skänker en större summa och på det viset få rätt att använda korset i er kommunikation. Hör av er om ni är intresserade av ett större samarbete.

Hur fungerar det med rapportering? 

Vi ser gärna att ni skickar en kort uppföljning av de medel ni har samlat in. Månadsvis eller i samband med att ni sätter in pengar. Mejla oss på foretag@redcross.se 

Var sätter jag in pengar? 

Ni kan göra en direktinsättning här. 
Ni kan även ge en gåva genom en insättning till vårt bankgiro 900-8004. 

Logotyp

Högerklicka och välj "Spara som..." för att ladda ned filen. Gå sedan tillbaka till denna sida för att ladda ned fler filer. Om du vill länka bilden så är den förberedd för det, använd då https://www.rodakorset.se/stod-oss/