Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korsets stödtelefon under coronakrisen

Känner du stress och oro kring coronautbrottet som pågår? Ringer du vår stödtelefon får du prata med personer som har utbildning i psykologisk första hjälpen och förståelse för den nuvarande situationen.
Känner du stress och oro kring coronautbrottet som pågår? Ringer du vår stödtelefon får du prata med personer som har utbildning i psykologisk första hjälpen och förståelse för den nuvarande situationen.
Publicerad: 25 mar 2020
Lästid: ca

Vår stödtelefon är till för allmänheten. Här får du som ringer in möjlighet att dela tankar och oro inför den situation som Sverige och världen befinner sig i på grund av coronautbrottet.

Du kan få stöd och råd i hur du kan hantera situationen. Under samtalet försöker vi bidra till lugn, trygghet, samhörighet, tillit och hopp. Vi kan också hänvisa till samhällsservice och säker information om pandemin. 

Syftet med stödtelefonen är inte att göra medicinska bedömningar, samtal av det slaget hänvisas vidare till exempelvis 1177.

Många har hört av sig och vill hjälpa till att bemanna stödtelefonen. Vi är väldigt tacksamma för engagemanget, men för närvarande söker vi inte några nya volontärer till detta uppdrag.

Röda Korsets stödtelefon under Coronakrisen

Öppettider: måndag till fredag kl.12.00-16.00. Alla samtal är anonyma.

Vi på Röda Korset har stor erfarenhet av kriser och katastrofer. Vi följer noggrant utveckling kring coronaviruset och sjukdomen COVID-19. Stödtelefonen kommer att bemannas av personer som har erfarenhet och utbildning i psykologisk Första Hjälpen samt som får löpande uppdatering kring coronaviruset.