Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Följ med till second hand i Kungsbacka

Anna-Leena, Röda Korsets second hand i Kungsbacka: ”Det finaste vi har är våra volontärer”. Läs mer och följ med en dag i butiken!
Anna-Leena, Röda Korsets second hand i Kungsbacka: ”Det finaste vi har är våra volontärer”. Läs mer och följ med en dag i butiken!
Publicerad: 23 jan 2020
Lästid: ca

Våra volontärer kommer hit och GÖR, berättar Anna-Leena. Vi ska leverera resultat och utan dem skulle jag inte klara mig en sekund. Ju fler volontärer, desto bättre försäljningssiffror – det ser vi i vår statistik. Det blir mer pengar in ju fler vi är som hjälps åt. Volontärerna är det finaste vi har.

Vi får sanslöst mycket gåvor. De är vårt guld, och ska ut i butik så fort som möjligt. Varje dag har vi ungefär 500 kunder, hälften av dem köper något och många är stamkunder.

Nyckeln till framgången för vår butik är att vi får ihop tjänstemän och volontärer som jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Vi har höga intäktskrav och sporrar varandra, men pengarna i sig är ju inte viktiga, utan vad vi kan göra för dem. 

Var jag får min energi ifrån? Det är lätt att göra gott, det bär mig och är bra för själen. Värdefullt i vardagen är alla möten med volontärer och gåvogivare. De ger mig energi. Och så är jag en tävlingsmänniska. Jag kollade precis kassan, det är två timmar kvar till stängning och vi behöver sälja för 2 000 kronor till för att nå vårt mål. Det kommer vi att göra.

Följ med en dag i butiken!

Innan öppning
Fika Second hand

Morgonfika

”Varje morgon, innan butiken öppnar, har vi möte och fikar ihop. Sen går det i ett. Ju fler volontärer, desto bättre försäljningssiffror – det ser vi i vår statistik. Volontärerna är det finaste vi har. Pengarna vi drar in bidrar till att finansiera Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Göteborg och Röda Korsets verksamhet internationellt. Det har vi alla varit med och bestämt.", säger versamhetschef Anna-Lena Kuronen.

”Inlämningen är vår ryggrad. Det ska vara helt och rent, annars går det till återvinning”

– Tess Linge
Lager Second Hand

Sortering av gåvor

Eva Nilsson sorterar och märker upp det vi får in så fort som möjligt. Givarnas gåvor är vårt guld.

Butiken öppnar!
Kunder Second Hand.

Köpsugna besökare

Nu öppnar vi. Butiken är påfylld och kunderna har bråttom in!

Knappar.

En skattjakt

Söker du en speciell knapp? Då är chansen stor att du hittar den hos oss – vi har massor!

Böcker Second Hand.

Miljontals världar

Böcker går som smör. En förklaring är att Marilyn Jonsson och Birgitta Hansson håller så fin ordning, det är lätt att hitta det man vill ha.

Klänning second hand.

En bästsäljare?

Damkläder säljer bäst. Ibland får vi in nya kläder med prislappar kvar.

Efter stängning

Våra intäkter stöttar Röda Korsets behandlingscenter för tortyrskadade och till internationell verksamhet. Det har vi alla varit med och bestämt.

– Anna-Leena Kuronen
Återvinning Röda Korset.

Inget resursslöseri!

Vi är noga med att återvinna det som inte säljs. Här samlar vi det som ska hämtas.

Röda Korsets Second hand-butik vid Mariatorget.
Second hand-butiker

Hitta din närmaste second hand-butik.

Butiker