Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Så skänker du till second hand

Har du kläder, möbler eller andra prylar som du inte använder längre? De kan rädda liv hos oss!
Har du kläder, möbler eller andra prylar som du inte använder längre? De kan rädda liv hos oss!
Publicerad: 24 maj 2022
Lästid: ca

Lämna dina gåvor i butik

Dina hela och rena kläder, möbler och saker kan du lämna i någon av Röda Korset Second Hand-butiker under respektive butiks öppettider. Det som är helt, rent och fungerande kan vi sälja och på så sätt få in pengar som används för att hjälpa människor i utsatthet – både lokalt, i Sverige och i andra länder.

Ställ aldrig dina gåvor utanför en stängd butik. Då kan vi inte garantera att dina gåvor gör bäst nytta. För information om öppettider – sök butik här nedan.

Hitta butik för inlämning

Vad kan jag skänka?

Kontakta gärna din närmsta butik för mer information vad just de kan och inte kan ta emot. Vissa butiker erbjuder även upphämtning.

Tips vid packning av gåvor

Packa gärna ömtåliga saker i kartong och skilj på hårda och mjuka saker. Exempelvis textilier och porslin var för sig.

Skänk genom auktion på Tradera

Nu kan du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle genom att auktionera ut saker du inte längre har behov av - och buda på andras auktioner - till förmån för vårt arbete på Röda Korset. Med hjälp av överskottet från försäljningen kan vi rädda liv och hjälpa fler människor i kris. 

Så fungerar det:

Gå in på Röda Korsets insamlingssida på Tradera och klicka på knappen “Bidra med annons” högst upp på den sidan.

 

Skapa en auktion för Röda Korset