Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Så skänker du till second hand

Har du kläder, möbler eller andra prylar som du inte använder längre? De kan rädda liv hos oss!
Har du kläder, möbler eller andra prylar som du inte använder längre? De kan rädda liv hos oss!
Publicerad: 24 maj 2022
Lästid: ca

Röda Korset second hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet. Det betyder att pengarna vi fått in från gåvan blir till exempelvis mat eller sjukvård för människor i Sverige och i världen.

Lämna din gåva i butik

Lämna dina hela och rena saker till din närmaste Röda Korset second hand-butik. För information om öppettider, vad butiken säljer och tar emot för typ av gåvor – sök butik här nedan. Vissa butiker erbjuder även upphämtning.

Vill du lämna in möbler och större gåvor?

Kontakta gärna din närmaste butik för mer information.

 

Sök efter en butik nära dig

Skänk genom auktion på Tradera

Nu kan du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle genom att auktionera ut saker du inte längre har behov av - och buda på andras auktioner - till förmån för vårt arbete på Röda Korset. Med hjälp av överskottet från försäljningen kan vi rädda liv och hjälpa fler människor i kris. 

Så fungerar det:

Gå in på Röda Korsets insamlingssida på Tradera och klicka på knappen “Bidra med annons” högst upp på den sidan.

Skapa en auktion för Röda Korset