Folkhälsoresan

Logotyp för folkhälsoresan med karta

Folkhälsoresan är ett samarbetsprojekt mellan Clowner utan Gränser och Svenska Röda Korset som syftar till att motverka hälsoklyftor och minska ofrivillig ensamhet genom kreativa och hälsofrämjande metoder.

Runt om i Sverige ska deltagarna i Folkhälsoresan identifiera sina hälsobehov och komma med lösningar som stärker och förbättrar den lokala folkhälsan.  

Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet och pågår fram till 2026. 

Metod

Märke röd näsa

En röd näsa på Röda Korset

"Genom att kroka arm med Röda Korset och förena våra unika kompetenser i projektet Folkhälsoresan, kommer vi motverka hälsoklyftor med hjälp av skratt, kreativitet, ny kunskap och aktiviteter som främjar delaktighet och medmänskliga möten" Mays Sylwan, Clowner utan Gränser.

Hälsodagar 2024-2025

Under 2024-2025 åker Folkhälsoresan på turné runt om i Sverige. Vi kommer att bjuda på diverse sprudlande föreställningar med artister från Clowner utan Gränser. Allt för att bygga tillit och gemenskap. Efter föreställningen finns möjlighet att prova på olika cirkusaktiviteter tillsammans med artisterna och prata hälsa med lokala Röda Korset. Vi rör oss även runt på området, så ser du någon med Clowner utan Gränser t-shirt eller Röda Korset väst, tveka inte att säga hej så kan vi berätta mer om vårt viktiga arbete runt om i Sverige.

Juni

Clownerna Robert och Roberta

5 juni 15:00-17:00

Upplands-Bro, Finnstaparken

När clownerna Robert och Roberta kommer på besök då vet man aldrig vad som kan hända. Cirkus, så som jonglering, rockringar och parakrobatik blandas med andra knasigheter. Varmt välkommen att komma och skratta med artister från Clowner utan Gränser. Den 5 juni 15:00-17:00 i Finnstaparken i Bro.

Läs mer om Röda Korset i Upplands-Bro kommun
Clownerna Robert och Roberta

8 juni 14:15-15:15

Borlänge - Tjärnafestivalen, Paradisparken

Varmt välkommen att komma och se vår sprudlande clown- och cirkusföreställning för alla med artister från Clowner utan Gränser. Den 8 juni 14:15-15:15 på Tjärnafestivalen i Paradisparken, Borlänge. Föreställningen pågår i 30 minuter och bjuder på skratt, lek och glädje. Allt för att bygga tillit och gemenskap. Efter föreställningen finns möjlighet att prova på olika cirkusaktiviteter tillsammans med artisterna och prata hälsa med lokala Röda Korset.

Läs mer på ABFs hemsida
Artisterna Anneli De Wahl, Elof Wendt, Carlos Lopez

15 juni 12:45-14:00

Familjedag i Perstorp, Stadsparken

Varmt välkommen att komma och se vår sprudlande clown- och cirkusföreställning för alla med artister från Clowner utan Gränser. Den 15 juni 12:45-14:00 på familjedagen i Perstorp i Stadsparken. Artister: Anneli De Wahl, Elof Wendt, Carlos Lopez

Läs mer om Röda Korset i Perstorp

Augusti

September

Höst 2024

Vår 2025

Folkhälsoresan

Vill du veta mer om folkhälsoresan?