Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Klimatkrisen – hög tid att hjälpa drabbade

I takt med den globala uppvärmningen blir extremvädren värre. Orkaner, översvämningar och torka slår mot allt fler – och det är de redan utsatta som drabbas värst. Nu måste hjälpen fram till dem som behöver den mest.
I takt med den globala uppvärmningen blir extremvädren värre. Orkaner, översvämningar och torka slår mot allt fler – och det är de redan utsatta som drabbas värst. Nu måste hjälpen fram till dem som behöver den mest.

Fler än 100 miljoner människor drabbas varje år av klimatrelaterade katastrofer. Om 30 år kan siffran ha fördubblats. Om inte världen agerar omgående kan 200 miljoner människor vara i behov av nödhjälp 2050 till följd av klimatkrisen.

Människor som lever i fattigdom, på flykt eller i annan utsatthet är de som drabbas värst. Samtidigt som de bidrar minst till klimatförändringarna.

Röda Korset kämpar varje dag för att hjälpa klimatkrisens mest utsatta. Vi ger akuthjälp som mat, vatten och värme när katastrofen är ett faktum. Vi jobbar långsiktigt för att människor ska kunna stå emot naturkatastrofer bättre. Vi anpassar våra insatser för att göra så lite klimatavtryck som möjligt.

  • Vi bygger skyddsvallar mot cykloner cyklonskydd i Bangladesh så att människor har någonstans att ta vägen när kraftiga oväder drar in.
  • Vi planterar mangroveträd i som skyddar vid tyfoner och översvämningar i Vietnam.
  • Vi hjälper kvinnor i Mali med odlingar som står emot torka.
  • Vi ger kontantstöd till mongoliska herdefamiljer så att de och deras djur kan klara sig igenom de extremt kalla vintrarna.

Ge pengar varje månad

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

När katastrofer väl sker är vi på plats för att rädda liv och sprida hopp. De senaste åren har vi hjälpt till i flera katastrofer som:

Redan idag är resurserna för att hjälpa alla som drabbas av klimatförändringarnas konsekvenser långt ifrån tillräckliga. Vi måste agera nu för att inte den mänskliga kostnaden ska bli katastrofal.

Vi uppmanar världens ledare att:

Öka stödet till de redan utsatta, människor som drabbas allra hårdast av klimatförändringarna.

Klimatanpassa hjälpinsatser i kriser och katastrofer.

Hjälpa lokalt så att människor kan stå emot extremvädrens konsekvenser.

Du kan vara med och göra skillnad.

Ge en gåva som hjälper människorna som drabbas, eller handla och lämna in dina kläder i våra second hand-butiker så bidrar du också till en mer hållbar värld.