Är du vår nya chef för secondhandbutiken i Huskvarna?

Är du vår nya chef för secondhandbutiken i Huskvarna?

Plats: Jönköping

Är du vår nya chef för secondhand-butiken i Huskvarna?

Huskvarna-butikens chef ska med ålderns rätt sluta efter många år. Söker du en ideell, viktig, intressant och jätterolig utmaning - hör av dig!

Som butikschef har du nära och tät kontakt med butiksansvarig, som har hand om den dagliga driften med allt vad det innebär.

Vi driver rödakorskretsens största secondhand-butik mitt i Huskvarna. Butiken är även en mötesplats för samtal och fika.

Butiken har öppet fem helgfria dagar i veckan året om. Personalstyrkan består av ett 40-tal volontärer (frivilliga) och fyra anställda på hel- och deltid.

Tillsammans ansvarar du och butiksansvarig för att både secondhand-verksamheten och personalen utvecklas utifrån kretsens mål, planer och riktlinjer.

 

Prioriterade mål

Försäljningen i våra butiker i Huskvarna, Gränna och Jönköping gör att kretsen varje år kan ge stora bidrag till Röda Korsets lokala, nationella och internationella hjälparbete.

Målet är att maximera försäljningen, för att på sikt öka vårt ekonomiska stöd. Ett annat prioriterat  mål är att  vara en del av ett mer hållbart samhälle genom att inspirera till återbruk av textilier, prylar och möbler.

Och, inte minst, ska de anställda och volontärerna (frivilliga) som ger av sin fritid , ha en bra arbetsplats.

 

Ideell butikschef inom secondhand

Den stora skillnaden mellan vanliga butiker och Röda Korsets, är att verksamheten till största delen bygger på frivillighet och att vi tar hand om och säljer sådant vi fått från vänliga givare. 

Jobbet som butikschef är annars som i vilken annan butik som helst och har du erfarenhet av liknande, är det förstås ett stort plus.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter när det gäller personal är bland annat regelbundna medarbetarsamtal med de anställda, avstämningar, att kalla till och hålla i personalmöten , rekrytera nya volontärer (frivilliga) och anställda och ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet på delegation från kretsstyrelsen.

Tillsammans med butiksansvarig och kretsens kassör ansvarar du för den löpande ekonomiska uppföljningen.

Du ingår i kretsstyrelsen och din närmaste chef är kretsstyrelsens ordförande.

Nuvarande butikschef kommer att bistå under introduktionen.

Tillträdesdag: Så snart som möjligt

 

Samarbete stärker

Samarbetet mellan de tre butikerna i Huskvarna, Gränna och Jönköping är viktigt och behöver utvecklas ytterligare. Här hoppas vi att du kan bidra med nya tankar.

 

Du delar givetvis Röda Korsets värderingar:

Röda Korsets sju grundprinciper (https://www.rodakorset.se/om-oss/organisation/vara-grundprinciper/)

 

Mer information: Huskvarna-butiken på Instagram  (https://www.instagram.com/rodakorset_huskvarna/)

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

 

Kontaktperson

Birgit Darelid, Frivilligledare rekryteringsgruppen
0705453460
birgitdarelid@gmail.com


Ansök