Bli frivillig i vår mysiga Second Hand-butik i Märsta

Bli frivillig i vår mysiga Second Hand-butik i Märsta

Plats: Sigtuna

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. 

Röda Korsets Second Hand i Märsta är en liten mysig Second Hand-butik, ett stenkast från pendeltågsstationen.  Öppettiderna är för närvarande tisdag-torsdag 11-17 men vi har för ambition att så småningom öppna upp fler dagar. 

Vi undrar nu om du vill vara med i detta viktiga arbete i vår Second Hand-butik. Önskemål är att du kan vara på plats minst ett pass i veckan. Hör av dig så kan vi diskutera möjlig schemaläggning. 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att:   

  • Möta kunder, stå i kassan och ge service 
  • Följa, uppdatera och prismärka sortimentet i butiken
  • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds introduktion på plats samt har möjlighet att ta del av alla Svenska Röda Korsets kurser kopplat till Second Hand-arbete  
  • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och om du så önskar vara beredd att öka ditt engagemang vid händelse av kris.  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

  • Du schemaläggs ungefär 3–4 timmar per gång men hur ofta avgör du själv. Du schemaläggs tillsammans med fler frivilliga. - detta under överenskommelse med ansvarig i butiken

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

  • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

  • är lyhörd och flexibel. 
  • har ett trevligt bemötande.  

Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Monica Nordström,

m.nordstrom@live.se


Ansök