Bli Frivillig i vår Second hand-butik och Café

Bli Frivillig i vår Second hand-butik och Café

Plats: Malmö

Nu söker vi fler frivilliga som vill vara med och utveckla vår Second hand-butik i Malmö. Har du ett brinnande intresse för kläder, inredning och cirkulärt mode, gillar trender och är uppdaterad på det senaste inom Second hand eller gillar att jobba i café? Sök då som frivillig till vår Second hand-butik och café. Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle genom att möjliggöra återanvändning. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korset Malmökretsens hjälpverksamhet lokalt.  

Vår butik och café är en mötesplats för många och på många sätt vårt ansikte utåt så det är viktigt att du är serviceminded och du ska trivas bland andra människor och kunna jobba i ett högt tempo. 

Butik

Uppgifter: Vi söker dig som har intresse och kunskap om mode, inredning och second hand. Arbetet innebär bedöma och sortera skänkta kläder, prismärkning, upphängning, display och utplacering i butik och att hålla det fint på avdelningarna. Vi ser gärna att du vill stå i kassan, speciellt om du har erfarenhet av det. 

Tid: Måndag-fredag kl. 10-18 och lördagar kl. 11-15

Café

Uppgifter: Servera kunder, ta betalt och stå i kassan, ta hand om disken, fylla på sortimentet och koka kaffe. 

Måndag-fredag kl. 16-18 och lördagar kl. 11-15 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att:  

 • Ta hand om donationer, sortera och packa upp nyinkommet.
 • Möta kunder, stå i kassan och ge service.
 • Bidra till att butiken ser attraktiv ut.
 • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget.  
 • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid händelse av kris.  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

 • Du schemaläggs ungefär 3–4 timmar per gång men hur ofta avgör du själv. Du schemaläggs tillsammans med fler frivilliga. 
 • Vi söker dig som kan engagera dig i verksamheten i minst sex månader.

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

 • ha en intresse för cirkulärt mode och inredninging och vara intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 
 • samarbeta med andra och jobba i ett team.
 • tycka det är kul att jobba i en levande miljö där det ibland kan vara högt tempo.

Därutöver ser vi gärna att du: 

 • är lyhörd och flexibel. 
 • kan jobba självständigt och ta initiativ.
 • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Anna Nilsson, Frivilligsamordnare

anna.nilsson@redcross.se


Ansök