Brinner du för fika och varma samtal?

Brinner du för fika och varma samtal?

Plats: Skellefteå

Hej! Vi söker just nu dig som tycker att en fika och ett trevligt samtal förgyller livet. Vi letar efter dig som gillar att ställa i ordning, bre mackor, fixa kakfatet och brygga gott kaffe. Vi försöker hitta dig som är nyfiken på att möta olika sorters människor och är öppen för ett medmänskligt samtal. Du är ledig dagtid och kanske gillar du dessutom att baka något då och då. 

Kort sagt: Röda Korsets café behöver stärka upp med några nya volontärer och vi tror att det kan vara just du! Hör krävs inga förkunskaper, men vi ser gärna att du är intresserad av caféverksamhet och tycker om att vara social och ge service.  

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som cafévolontär blir du en del av ett underbart hjärtligt gäng andra frivilliga i vår second hand- och caféverksamhet. Du bidrar till ett hållbart samhälle genom att välkomna människor och servera fika och enklare luncher till ett rimligt pris. Överskottet från intäkterna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att:   

  • Möta kunder och besökare, stå i kassan och ge service 
  • Vara lyhörd och ha ett trevligt bemötande
  • Bidra till att caféet är trevligt, rent och välkomnande 
  • Förbereda fikasortimentet innan öppning och städa undan efter stängning
  • Orka gå och stå under arbetsdagen (med pauser såklart)
  • Vara flexibel för andra löpande uppgifter som behövs inom caféverksamheten
  • Delta i en introduktion och webbkurser.
  • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid händelse av kris.  

Omfattning 

  • Du schemaläggs ungefär 4-6 timmar per gång men hur ofta avgör du själv. Du schemaläggs tillsammans med flera andra volontärer och jobbar aldrig ensam. 

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som behövs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Alexandra Sundberg, Verksamhetschef
070-663 34 33
alexandra.sundberg@redcross.se


Ansök