Gillar du ordning och brinner för ungas rättigheter? Bli RKUF Karlstads sekreterare!

Gillar du ordning och brinner för ungas rättigheter? Bli RKUF Karlstads sekreterare!

Plats: Karlstad

Detta är ett frivilliguppdrag inom Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad.

Om oss

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad kämpar för barn och ungas rättigheter och jobbar för att skapa trygga mötesplatser. Vi arbetar efter Röda Korsets grundprinciper: Humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet, men arbetet bottnar också i barnkonventionen. Vi är en del av världens största humanitära nätverk.

Arbetsuppgifter

Föreningens minne: Som sekreterare är du en del av Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstads styrelse. Ditt ansvarsområde blir att vara föreningens minne, genom att bland annat föra protokoll på alla styrelsemöten och hjälpa vår ordförande att förbereda mötena. Ditt arbete kommer att vara ett administrativt stöd till styrelsen och du dokumenterar föreningens historia.

Forma framtiden: Som en del av styrelsen är du också med och bestämmer hur vi ska jobba framöver och med vad. Du är alltså med och formar föreningens framtid. Det är en rolig, lärorik och meriterande erfarenhet att sitta i styrelsen.

Vem är du?

Självklart får du hjälp i ditt uppdrag och erbjuds utbildning för att komma på plats i din roll! Vi ser fram emot ett nytt perspektiv och nya idéer för hur vi kan jobba med att nå barn och unga som behöver oss. Så om du tycker att det är viktigt med ordning och reda, gillar att organisera, och vill träffa andra unga som står upp för barn och ungas rättigheter ska du skicka in din ansökan! Eftersom vi är av unga, för unga är det ett krav att du som medlem i styrelsen är under 31 år. 

När och var

Styrelsemöten sker främst digitalt (vanligtvis på kvällar), men ibland har vi fysiska möten. Det är ett önskemål, men inte ett krav, att du bor i närheten av Karlstad.

Omfattning

Minsta åtagande är ca 3h i veckan.

Kontaktperson

Styrelsen Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad,

rkuf.karlstad@redcross.se


Ansök