Second Hand söker frivilliga

Second Hand söker frivilliga

Plats: Uppsala

Plats: Uppsala

 

Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butiken går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. 

Husgeråd
Vi söker dig som har intresse av och gärna en viss kunskap om husgerådsartiklar. Arbetet innebär att packa upp, sortera och prissätta gåvorna. 

Tavlor
Vi söker dig som har intresse av och gärna bred kunskap om konst. Arbetet innebär att packa upp, sortera och prissätta gåvorna. 

Kassa
I kassan arbetar du med att möta våra kunder och ta betalt. Servicekänsla och noggrannhet är viktigt. Om du vill vara frivillig i kassan så krävs att du visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. 

Elektronik
Vi söker dig som är intresserad av elektriska produkter. Arbetet innebär att sortera, fräscha upp, göra enklare reparationer, prissätta och placera i butik. Uppdraget passar dig som har el-vana och är noggrann.

Textil
Vi söker dig som gillar textilier. Arbetet innebär att sortera inkomna textilier, prissätta och att hålla det fint på avdelningen. 

Teknik
Vi söker dig som har ett brett intresse för tekniska prylar. Arbetet innebär att hantera och prissätta gåvor såsom verktyg, hus/byggmaterial, väggklockor, kontorsutrustning och bildelar.

Klädavdelning
Vi söker dig som kan bedöma och sortera skänkta kläder, du kan gärna ha märkeskunskap men stöd finns. Arbetet innebär sortering, prismärkning, upphängning, utplacering i butik och att hålla det fint på avdelningen.

Gåvomottagning
I gåvomottagningen behövs du som är hjälpsam och kan ge bra service. Arbetet innebär att ta emot gåvor, att sortera dem i olika kategorier, att placera ut dem på olika avdelningar och att hålla det fint på avdelningen.

Möbellagret
På möbellagret behövs du som har ett bra sinne för ordning. Arbetet innebär att placera möbler på lagret i god ordning.

Omfattning 
Du åtar dig att: 

  • Arbeta 1-2 dagar i veckan, minst 3 timmar per tillfälle. Behov finns även på lördagar om du inte kan på vardagar.
  • Vi söker dig som kan engagera dig i verksamheten i minst sex månader.

    Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

  • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

  • är lyhörd och flexibel. 
  • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Uppsala rödakorskrets,
018-13 55 00
rekrytering.uppsala@redcross.se


Ansök