Träna svenska på Hässelby villastads bibliotek i Åkermyntan

Träna svenska på Hässelby villastads bibliotek i Åkermyntan

Plats: Stockholm

Som frivillig på språkcafé bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation. Språket är viktigt för att komma in i det svenska samhället. Lika viktigt är att umgås med andra och skapa nya kontakter. 

Caféverksamheten på biblioteket i Hässelby centrum har redan några år på nacken och sedan september kör vi tisdagsträffar på biblioteket i Vällingby. Tillsammans med biblioteket på Åkermyntan i Hässelby Villastad planerar vi nu för att introducera caféträffar även där.

Vi söker därför 1 frivilligledare som kan ansvara för verksamheten samt ca 5-7 volontärer som kan ingå i gruppen. Träffarna, ca 1,5 timmar per gång, hålls en eftermiddag i veckan. Vi hoppas vara redo att rulla igång i februari. Exakt tid och dag fastställs senare.

Vi välkomnar alla besökare över 18 år oavsett språknivå. När vi träffas fikar vi och umgås. Varje tillfälle har ett bestämt tema som vi pratar utifrån, t.ex. maträtter, yrken, känslor. Det viktiga är att vi övar och hjälper varandra att utveckla språket, inte att kunna perfekt grammatik. Du behöver inte delta i varje enskild träff men tillsammans med de övriga i teamet säkerställer du att varje caféträff har två volontärer som genomför det.

Du förväntas: 

  • dela Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar
  • delta i de obligatoriska webbutbildningarna som krävs för uppdraget
  • visa upp ett utdrag från polisens belastningsregister.

Vi söker dig som:

  • har lätt för att arbeta i grupp och är kommunikativ
  • visar empati samt är lugn och trygg i dig själv
  • är pedagogisk.

Det är meriterande om du kan tala och förstå andra språk än svenska och engelska.

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktperson

Rolf Thomander, Rekryterare
+46 (0)70 756 45 36
rolf.thomander@on-on.se


Ansök