Vill du hjälpa till som hemmafixare?

Vill du hjälpa till som hemmafixare?

Plats: Nacka

Tryggve är ett initiativ av Nacka kommun för att hjälpa till med sådant som kan vara farligt för många äldre att göra i hemmet; tunga lyft eller klättra på en stege, sätta upp brandvarnare eller lösa sladdar, byta lampor och proppar, ta ner eller sätta upp gardiner - för att nämna några typiska insatser. 

Röda Korset i Nacka har fått förtroendet att organisera verksamheten och nu söker vi ca ett dussin volontärer till teamet som skall utföra uppdragen.

Vad krävs?

Kunna utföra några av uppdragen enligt exemplen ovan samt förflytta dig inom kommunen. Efterfrågan är svårbedömnd men du bör ha möjlighet att utföra 2-4 uppdrag per månad. Uppdragen i sig brukar ta ca en halvtimme. Kan du tänka dig att tacka ja till en eventuell kopp kaffe och pratstund är det ett plus.

Godkända kostnadsersättningar finns att tillgå men liksom alla volontäruppdrag är insatsen oavlönad. 

Är det här du? 

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.

Om oss

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet

 

Kontaktperson

Rolf Thomander, Rekrytering
+46 (0)70 756 45 36
rekrytering.nacka@redcross.se


Ansök