Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Bring

Tillsammans med Bring stärker vi den svenska krisberedskapen!
Tillsammans med Bring stärker vi den svenska krisberedskapen!

Redo när krisen kommer

Som nationell beredskapspartner till Röda Korset tillhandahåller Bring lager för vårt beredskapsmaterial runt om i landet och sköter transporter till och från pågående krisinsatser.

Vi utbildar även Brings personal i första hjälpen och psykologisk första hjälpen, vilket gör att de kan agera som volontärer i händelse av kris.

Bring stöttade våra nationella krisinsatser under skogsbränderna 2018 och levererade då material och förnödenheter, som donerats av näringslivet, till insatsplatserna. Under coronapandemin har vi samordnat och Bring levererat företagsgåvor i form av skyddsutrustning till svensk sjukvård.

Det viktiga samarbetet med Bring stärker vår förmåga att snabbt bistå fler människor i händelse av en samhällskris.