Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Ramlösa

Ramlösa Vattenfond ger stöd till vattenprojekt runt om i världen.
Ramlösa Vattenfond ger stöd till vattenprojekt runt om i världen.

Vatten som räddar liv

Ramlösa Vattenfond startade 2011 och har sedan dess stöttat Röda Korsets hälsofrämjande arbete inom WaSH, vilket är den samlade termen för vatten, sanitet och hygien. Genom försäljning av vatten inom Ramlösasortimentet bidrar Vattenfonden till att människor i utsatta områden i världen får en säker tillgång till vatten, toaletter och information om hur man undviker smitta och håller sig frisk. De tre delarna är helt beroende av varandra. Utan toaletter förorenas vattenkällorna och utan rent vatten är grundläggande hygien och hälsa inte möjligt.

Genom Vattenfonden och partnerskapet möjliggör vi tillsammans livräddande och långsiktigt stärkande insatser såväl i längre utvecklingsprojekt som i katastrofinsatser. Under åren har stödet från Vattenfonden bidragit till att liv har kunnat räddas då många människor i Afrika, Asien och Amerika har fått tillgång till rent vatten, sanitetsmöjligheter och livsviktig information.