Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Swedbank Humanfond

Humanfondens sparare bidrar till att rädda liv.
Humanfondens sparare bidrar till att rädda liv.

Ett sparande som gör dubbel nytta

Swedbank Humanfond är en Svanenmärkt, avgiftsfri aktiefond som förvaltas av Swedbank Robur. Humanfonden är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. 

Som sparare i fonden avstår du varje år två procent av ditt sparande till förmån för en ideell organisation som Röda Korset. Det viktiga stödet gör att vi kan hjälpa de mest utsatta före, under och efter en kris eller katastrof – samtidigt som du gör en investering för framtiden. 

Stödet från Humanfonden och alla sparare möjliggör insatser som förhindrar och lindrar mänskligt lidande – i Sverige och i världen. Det hjälper de mest utsatta och bidrar till att rädda liv!