Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Aktivt uppdrag i integrationsverksamheten Vi Ses-Språkvänner i Linköping

Plats: Linköping

Brinner du för integration och social inkludering? Då kanske du är Vi Ses-Språkvänners nya ansikte utåt!

Vi Ses- Språkvänner är en integrationsverksamhet driven av Linköpings Södra Röda Korskrets. Verksamheten syftar till att riva sociala barriärer mellan människor och sänka trösklar i samhället genom vänskap. Vi matchar folk som vill lära sig svenska (nyanlända) med folk som kan svenska (etablerade) genom deras intressen, ålder, yrken, familjesituation osv, presenterar dem för varandra för att de sedan ska inleda en vänskap där de träffas och umgås, pratar svenska och lär känna varandra och svenska samhället/kulturen.

En gång i månaden anordnar projektsamordnaren en aktivitet dit alla Språkvänner är välkomna.
Som volontär i verksamheten kan du hitta på roliga aktiviteter och genomföra dem med Språkvännerna. Här finns stor kreativ frihet med stort stöd från projektsamordnaren. 

Som volontär inom Vi Ses-Språkvänner kan du arbeta med att:

  1. Hålla i matchningsmöten (första mötet mellan Språkvänner) 2-3 kvällar i månaden
  2. Hjälpa till vid/anordna aktiviteter för Språkvänner. 1 kväll i månaden
  3. Marknadsföring via informationsspridning på mässor, i köpcentrum etc. 
  4. affishering, dela ut flygblad.
  5. följa med Språkvänner på Pop-Up Språkcaféer hos olika företag.

Du åtar dig att i samarbete med projektledaren:

  • planera och anordna en aktivitet i månaden för Språkvännerna.
  • sprida information om Språkvänner i Linköping vid olika evenemang. 
  • att föra en aktiv dialog med projektledaren. 
  • följa med Språkvänner på Pop-Up Språkcafén hos företag. 

Du förväntas kunna lägga ca 10h/månaden delat på dag-samt kvällstid i minst 12 månader. 

Som person är har du lätt att axla ledarrollen i en grupp när ni t.ex. besöker företag med en grupp Språkvänner. Du är kommunikativ, lyhörd och aktiv när du t.ex. planerar, genomför och utvärderar aktiviteter för Språkvänner. I Röda Korset och i Språkvänner träffar en alla sorters människor, därför är det också viktigt att du har lätt för att bemöta människor på ett respektfullt sätt, oavsett vem de är eller vilka eventuella svårigheter de har. 

Märk väl att denna verksamhet kräver mer av sina frivilliga än andra uppdrag. Det ger desto mer tillbaka du får möjligheten att bidra till ett fantastiskt vänskapsprojekt och i det lära dig om organisation, integration, etablering, samverkan med företag/organisationer/kommunen, kommunikation och marknadsföring. 

 

Läs mer om projektet på vår hemsida www.visessprakvanner.se och se de senaste uppdateringar på vår Facebook samt på Instagram

Som volontär i Röda Korset får du en utbildning inom våra grundprinciper så att du kan representera Röda Korset. Du får också en introduktion i projektet tills du känner dig bekväm i rollen som projektmedarbetare. Som volontär inom Röda Korset kommer du att träffa människor i behov av hjälp och det är därför viktigt att du ställer dig bakom våra grundprinciper och stolt kan representera Röda Korset. 

 
 
 

Kontaktperson

Elin Bom
Projektsamordnare
0763387883
vises.linkoping@redcross.se


Ansök