Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Falun: Du behövs i coronakrisen!

Plats: Falun

 

Du behövs!

Just nu är oron för coronaviruset stor på många håll. Människor tvingas isolera sig och påverkas på olika sätt. Många behöver hjälp och stöd i sin vardag. Svenska Röda Korset är en del av Sveriges beredskap och vi behöver bli fler som kan stötta dem som är mest utsatta.

Just nu samarbetar Falukretsen med olika Ica-butiker i Falun. Detta för att hjälpa riskgrupper att handla och transportera varorna.

Det är därför svårt att i förhand ge närmare besked om hur ofta och när dina insatser kommer att behövas, eller exakt vad de kommer att innehålla. 


Uppdragsbeskrivning  

Du förväntas:  

  • vara tillgänglig med relativt kort varsel
  • vara flexibel med vilken typ av uppdrag du ska utföra (du anger dina förutsättningar i anmälan)

Omfattning  

Du åtar dig att:  

  • meddela hur mycket av din tid du har möjlighet att ge
  • komma överens med ansvarig aktör* om omfattning och mandat för uppdraget  
     

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår en kort obligatorisk webbaserad utbildning 

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 
 

Anmäl ditt intresse och ange vad du kan hjälpa till med genom att klicka på ANSÖK nedan. 

Vi kommer att kontakta dig snarast baserat på vilken typ av uppdrag som är aktuella och kan vara lämpliga.

Har du frågor, kontakta oss på info@redcross.se eller 0771-19 95 00. 
Vanliga frågor och svar hittar du här

Röda Korset

Svenska Röda Korset är en del av Sveriges beredskap och har stor vana av att hantera extraordinära händelser. Vi samordnar i vissa fall uppdrag i samarbete med andra aktörer under den pågående coronakrisen. I de fallen tar vi emot intresseanmälningar och förmedlar personer vidare till den aktör som leder insatsarbetet på en specifik plats. På plats är det aktören som leder arbetet som också är ansvarig för dig som volontär. Det kan vara Röda Korset eller annan aktör. Röda Korset samordnar också volontärer på platser där annan koordinering inte redan finns.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns på plats före, under och efter en katastrof, oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 

 

Kontaktperson

Verksamhetschef Falukretsens Second Hand


vl.falun@redcross.se


Ansök