Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Rödakorshuset Stockholm

Plats: Stockholm

Företagsvolontärer är välkomna mellan kl. 11.00-16.00 på tisdagar, onsdagar och torsdagar till RödaKorsehuset på Jägerhornsväg 8, Kungens kurva. 

Vi tar emot företagsvolontärer i grupper av max 4 personer per pass. Har ni möjlighet till 8-12 timmar volontärsarbete under arbetstiden vänligen använd gärna de timmarna under samma termin så att vi kan erbjuda trygghet och kontinuitet till vår målgrupp.

Om Rödakorshuset
Genom en öppen mötesplats vill vi bryta utanförskapet för människor som flyr krig och katastrofer och skapa en social gemenskap. Målgruppen är människor i utsatta situationer så som EU-migranter, papperslösa och asylsökande/nyanlända. Besökare erbjuds tillgång till dusch, tvättmaskin, lättare lunch, vilrum, språkträning och sjukvårdskontakt.

  •  Klockan 11 - 12.30 erbjuder vi lättare mat, tillgång till dusch, tvättmaskin och vilrum. Kläder delas ut vid behov. 
  • Klockan 13 - 15  tränar vi svenska och har bland annat samhällsinformation.  
  • På tisdagar finns sjuksköterskor för rådgivning och hälsoundersökningar.
  • På torsdagar finns det syverksamhet i huset från ca 11.00
  • På torsdagar finns även målarverkstad där kreativiteten får flöda fritt bland besökarna. 
  • Träna Svenska går det att göra alla öppna dagar från klockan 13-15.

På måndagar har vi öppet som en mötesplats för endast ensamkommande unga och också på måndagar mellan kl. 15.00–17.00 har vi kvinnogruppen.

För mer info besök: https://kommun.redcross.se/stockholm/stockholm-syd/vart-arbete/rodakorshuset/

Kontaktperson 
Telefonnummer: 08-680 01 44. 
E-post: rodakorshuset.skarholmen@redcross.se

Att tänka på  
Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. 

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 


Ansök