Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Second handbutiken i Östersund

Plats: Örebro

Företagsvolontärer är välkomna mellan kl. 10.00-16.00  till butiken på Nedre Vattugatan 8. 
Som företagsvolontär i butiken gör du och ditt företag både en social- och miljöriktad hjälpinsats. Tack vare er företagsvolontärer kan vi driva en blomstrande secondhand butik med allt vad det innebär och överskottet som vi får in hjälper i sin tur människor i nöd med exempelvis mat eller sjukvård för människor i Sverige och i världen.

 

Om uppdraget
I vår butik säljer vi handplockade kläder som vi valt efter mode, kvalitet och säljbarhet. Vi tar emot gåvor från både privatpersoner och via samarbeten med företag. 

Vi tar max 3st företagsvolontärer åt gången för en 3-4 timmar pass.

Arbetet utförs på butikens lager i följande stationer:

  • klädsortering
  • skovård
  • återvinning

Du kommer att få introduktion på plats om var din insats gör mest nytta just den dagen. Ha gärna sköna skor och oömma kläder.

Tillsammans med dina kollegor är du välkommen att först starta en klädinsamling på kontoret och sen ta med kläderna till butiken. 

Starta en klädinsamling 
Du kan komplettera ditt volontäruppdrag med attt själv starta en klädinsamling tillsammans med dina kollegor på ditt kontor några veckor innan och sen tar ni med kläderna till butiken. Genom återanvändning av skänkta gåvor görs stora miljövinster varje år!

 

Kontaktperson
storsjo@redcross.se

 

Att tänka på  
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

 

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 


Ansök