Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Språkstöd i Östersund

Plats: Botkyrka

Plats: Östersund
Företagsvolontärer är välkomna till att språkstödsverksamhet på Östersunds bibliotek på måndagar mellan kl 17:00 - 19:00 samt på torsdagar mellan kl 15:00 - 17:00. Du som företagsvolontär är med utifrån dina förutsättningar och möjligheter.

 

Om Språkstödet
Som företagsvolontär inom Träna svenska bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation. Språket är viktigt för att komma in i det svenska samhället. Lika viktigt är att umgås med andra och skapa nya kontakter. När vi träffas utgår vi från deltagarnas språknivå och intressen som kan vara olika från gång till gång. Det viktiga är att vi övar och hjälper varandra att utveckla språket, inte att kunna perfekt grammatik. 

Vi delar in oss i små grupper efter språkförmåga så att alla kan komma till tals. Vad vi samtalar om styrs både av deltagare och samtalsledare. Ofta är det traditioner, hur samhället fungerar och aktuella händelser.

 

Uppdragsbeskrivning
Vi tar emot företagsvolontärer i grupper av 2-4 personer. Har du möjlighet till 8-12 timmar volontärsarbete under arbetstiden använd gärna de timmarna under samma termin så att vi kan erbjuda trygghet och kontinuitet till vår målgrupp. Det är meriterande om du kan tala och förstå andra språk än svenska och engelska, gillar att arbeta i grupper och har en pedagogisk förmåga.

Det är viktigt att du är lugn, lyhörd och trygg i dig själv och har god självkännedom.

 

Kontaktperson
storsjo@redcross.se

 

Att tänka på
Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget. Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar.

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.

 

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

 

Vi har sju grundprinciper:

Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet


Ansök