Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Värmestugan - Malmö

Plats: Malmö

Plats: Malmö

I Malmö finns över 2800 hemlösa, ett par hundra EU-medborgare och ett ständigt ökande okänt antal papperslösa. Det finns ett stort behov av volontärer som kan ställa upp för de som inte har ett hem. Vill du och dina kollegor hjälpa till? Företagsvolontärer är välkomna att engagera sig i vår verksamhet Hemlös men inte vänlös. Uppdraget genomförs på kväll/natt tid. Kontakta oss för detaljer.

Om Värmestuga
Röda Korset, ofta i samarbete med andra aktörer, erbjuder värmestugor för att bemöta hemlösheten under vintern. Kommunens mest utsatta människor erbjuds mat, kläder och toalett, men framförallt, en trygg plats över natten.

Om uppdraget
Du samtalar, lyssnar och genomför verksamhet tillsammans med hemlösa. Att vara volontär på Värmestugan innebär att du bidrar till att skapa en mötesplats där du samtalar med besökare och hjälper till att skapa en välkomnande plats. Du erbjuds utbildningar för ditt uppdrag samt kommer att ha en kontaktperson för stöd och råd under uppdraget. Skicka din intresseanmälan så snart som möjligt för att bli en del av akutinsatsen. Du behövs!

Kontaktperson
malmo@redcross.se

Att tänka på
Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget. Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 


Ansök