Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivillig på Röda Korsets café i Ludvika

Plats: Ludvika

Du behövs! Frivilligt engagemang utan ekonomisk ersättning utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. 

 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas: 

  • Hjälpa till i Röda Korsets café i Ludvika.
  • Du kommer att erbjudas introduktion och webbkurser. 

Omfattning 

Caféet har för närvarande öppet varje fredag ca kl 13 - 16, men vi hoppas kunna utöka öppettiderna till fler dagar. Du schemaläggs tillsammans med övriga frivilliga ungefär 3–4 timmar per gång, men hur ofta avgör du själv. Du åtar dig tillsammans med minst en kollega, att: 

  • Brygga kaffe och te
  • Duka fram och duka av
  • Sköta diskmaskin
  • Hålla rent i köket enligt kommunens miljöregler

Är det här du? 

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du inga speciella förkunskaper, men vi ser gärna att du är intresserad av köksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du är lyhörd och flexibel och har ett trevligt bemötande.   

Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

Kontaktperson

Birgitta Lindqvist
kretsordförande
0706016699
lindqvisthagge@gmail.com


Ansök