Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivillig på Second hand i Bergshamra Solna

Plats: Solna

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. 

Röda Korset i Solna har två trevliga second hand-butiker, en vid Bergshamra torg, Björnstigen 10 och en vid Näckrosen, Råsundavägen 145. Vi säljer kläder, leksaker och prylar. Butikerna fungerar också som mötesplatser och vi har vi även café och olika verksamheter. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt.

Vi behöver nu fler frivilliga till butiken i Bergshamra. Öppettiderna är för närvarande kl 10 – 17 tisdag – fredag och en lördag i månaden. Du schemaläggs men avgör själv hur mycket du kan och vill arbeta. Titta gärna in nån dag och prata med Veronica som är butiksansvarig.

Läs mer om oss på https://www.rodakorset.se/ort/stockholm/solna-stad/

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas:

  • Möta kunder, stå i kassan och ge service
  • Bidra till att butiken är välorganiserad och attraktiv för kunden
  • Packa upp och prismärka inkomna varor

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

  • tycka om att möta människor och ge service. 
  • ha ett trevligt bemötande.
  • vara lyhörd och flexibel.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

 

Kontaktperson

Veronica Johansson
Butiksansvarig Second Hand i Bergshamra
0700728037


Ansök