Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivillig på Second hand

Plats: Vänersborg

Ideellt uppdrag 

Du behövs! Vi söker dig som har lite tid över och vill träffa människor!

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhällle.

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att:  

  •  Följa och uppdatera sortimentet i butiken dagligen 
  •  Möta och hjälpa kunder
  •  Bidra till att butikens estetiska riktlinjer efterlevs 
  • Delta i en introduktion och webbkurser. 

Omfattning 

 Du schemaläggs utifrån din önskemål och våra behov. Du schemaläggs tillsammans med fler frivilliga. 

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

  • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

  • är lyhörd och flexibel. 
  • har ett trevligt bemötande.  

 

Kontaktperson

Marie Josefsson
Ordförande
070-288 84 40
vanersborg@redcross.se


Ansök