Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivilliga sökes till sommarläger för barn 2-7 augusti

Plats: Malmö

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Svenska Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade bedriver stödverksamheter för barn och unga som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Som frivillig inom vår barnverksamhet bidrar du till att stärka barn som anhöriga i sin roll, främja psykisk hälsa och ge möjlighet till gemenskap med andra barn i liknande situation. Vi anordnar bland annat stödgruppsverksamhet, stödpersonsverksamhet, sommarläger och sommaraktiviteter för barn och ungdomar.  

Uppdragsbeskrivning 

För tolfte året i rad anordnar vi ett sommarläger för barn mellan 7-12 år på en lägergård utanför Hässleholm i Skåne. Under lägret vill vi ge barnen ett avbrott från sin vardag och låta dem prova på massa roliga aktiviteter tillsammans med frivilliga från Röda Korset.

Du kommer ingå i en grupp av ca 10 frivilliga som är ansvariga för barnen samt för planeringen och genomförandet av lägrets aktivteter. Även en tjänsteperson från Röda Korsets Behandlingscenter kommer vara på plats under lägrets alla dagar.

Som frivillig engagerar du dig ideellt och ingen ersättning ges annat än för reskostnader inom Skåne. Mat, boende och aktiviteter är gratis under lägerperioden. Du som söker ska tycka att sommarläger med lek, bad, pyssel, bakning, grillning, skattjakt och disco med dans hela kvällen låter som ett perfekt sätt att tillbringa sommaren på! Utöver det ska du vara en trygg person med ett stort hjärta.

Du förväntas: 

 • Planera och genomföra sommarlägrets aktiviteter.
 • Delta under den obligatoriska utbildningshelgen den 17-18 juli samt genomföra tre webkurser. 
 • Visa upp utdrag från polisens belastningsregister.  
 • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris.  

Omfattning 

Lägret äger rum mellan den 2 - 7 augusti, inklusive övernattning. Den 2 augusti är en förberedelsedag för enbart ledare, barnen anländer den 3 augusti. 

Du åtar dig att:  

 • Delta under lägrets alla dagar samt under utbildningshelgen. 

Är det här du? 

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

 • Ha fyllt 18 år. 
 • Kunna prata och förstå svenska. Språkkunskaper i arabiska, daari eller farsi är meriterande. 
 • Förmåga att skapa en trivsam och öppen stämning. 
 • God samarbetsförmåga.
 • Förmåga att planera och leda aktiviteter för barn. 
 • Kunna skilja på egna behov och andras. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

 • Tycker om att jobba med barn. 
 • Är lugn och trygg i dig själv.
 • Är lyhörd och flexibel. 
 • Är lekfull och tycker det är roligt att delta i olika aktiviteter. 
 • Är bra på att ta initiativ och ansvar. 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 Vi ser fram emot din ansökan. 

Kontaktperson

Elin Kaikkonen
Projektledare
070-248 20 64
elin.kaikkonen@redcross.se


Ansök