Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivilligledare till Röda Korsets läxhjälp i Järva

Plats: Stockholm

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Genom att vara frivillig inom läxhjälp bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation. Idag ställs höga krav på skolgång och utbildning. Där skolans resurser inte räcker ger du extra stöd till både unga och vuxna i skolarbetet. 

Kort om verksamheten:

På vår läxhjälp deltar besökare i olika åldrar från lågstadienivå upp till gymnasie- och högskolenivå samt SFI. Vi hjälper till med alla ämnen och på alla nivåer. 

Verksamheten engagerar ett stort antal frivilliga, inkl. frivilligledare, samt en anställd samordnare. Vi söker nu fler frivilliga till vår läxhjälp på plats i Rinkeby, Husby och Kista samt till vår digitala läxhjälp via Zoom. Du får gärna prova på att vara med några gånger för att se hur vår verksamhet fungerar. Läxhjälpen i Järva bjuder in till läxhjälp på följande tider och platser:

 • Måndagar kl. 17:00-18:45 digitalt på Zoom (för alla åldrar)
 • Måndagar kl. 17:00-19:00 i Husby, Folkets Husby (för alla åldrar)
 • Tisdagar kl. 17:00-19:00 i Rinkeby bibliotek (för åk. 7 och uppåt)
 • Tisdagar kl. 17:00-19:00 i Rinkebyskolan, Gröna Huset (för åk.1-6 och SFI-elever)
 • Torsdagar kl. 17:00-19:00 i Kista bibliotek (för alla åldrar).

Uppdragsbeskrivning:

Du förväntas: 

 • hälsa både läxhjälpare och besökare/studerande välkomna samt matcha ihop läxhjälpare med de som önskar hjälp med läxor
 • hjälpa till med besökarnas läxor, precis som övriga läxhjälpare, i mån av tid
 • dela Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar
 • delta i de obligatoriska webbutbildningarna som krävs för uppdraget
 • visa upp ett utdrag ur belastningsregistret eftersom arbetet bland annat riktas mot barn och ungdomar. 

Du kommer ingå i en grupp med andra frivilligledare från Järvaområdet, vilket gör det möjligt att diskutera ledarfrågor och dela på uppdraget. Vi har ett digitalt möte med alla frivilligledare en gång i månaden. Vi är som regel alltid två frivilligledare per kväll och plats som hjälps åt. Det ska också alltid finnas back-up om någon vill vara ledig eller är sjuk. 

Vi söker dig som:

 • är van att ta ansvar eller vill utveckla dina ledaregenskaper
 • har lätt för att arbeta i grupp och är kommunikativ
 • visar empati samt är lugn och trygg i dig själv.

Det är meriterande om du har erfarenheter av att möta personer med olika sorters bakgrund, kultur och språk.

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Clara Demetriades
Samordnare Röda Korset Spångakretsen
070 444 78 72
laxhjalpen@spangaredcross.se


Ansök