Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Gör skillnad för barn och unga i Borlänge!

Plats: Västerås

Frivillig uppdrag Röda Korsets Ungdomsförbund

Röda Korsets Ungdomsförbund vill starta upp en ny förening i Borlänge och behöver dig!

Tycker du att Borlänge behöver mer kärlek och respekt? Röda Korsets Ungdomsförbund söker styrelseledamöter till uppstarten i Borlänge. Gärna någon med styrelseerfarenhet även om detta inte är ett krav.

Nu kan du påverka starten av en helt ny förening och utveckla fantastiska verksamheter för barn och unga, samtidigt som du träffar andra engagerade personer. Din roll i nya föreningen kan vara stor eller liten - du bestämmer själv! RKUFs personal stödjer er hela vägen!

Just nu finns en verksamhet på plats. Nämligen en frukostklubb på en kola i Borlänge, för att ge barn en bättre start på dagen. En av styrelsens uppdrag är att stötta verksamheterna.

Alla som engagerar sig i Röda Korsets Ungdomsförbund får utbildning för sitt uppdrag. Det finns bland annat ideologiutbildning och styrelseutbildning. Personal från Röda Korsets Ungdomsförbund finns också med längs vägen, personal har nära kontakt till alla lokalföreningar i landet.

 

 

Specifika önskemål eller information:

Inga förkunskaper krävs, med nyfikenhet och engagemang i frågorna kommer du långt. Det enda kravet är att du är under 31 år. Du är varmt välkommen att höra av dig med dina frågor om uppdraget, och dina idéer.

Minimiåtagande:

Du förväntas delta på utbildningar, i övrigt sätter du själv ramarna för ditt engagemang.

När och var genomförs uppdraget:

I Borlänge, eftersom det är en uppstart är inte tiderna bestämda ännu. 

Varför engagera sig?
· Du är med och gör skillnad för barn och unga i Borlänge
· Du träffar andra likasinnade unga personer i Borlängeområdet
· Du blir en del av en världomspännande rörelse som jobbar för humanitet och allas lika värde
· Du är med och påverkar för barns rättigheter
· Du får lära dig mer om föreningsliv, styrelsearbete och utvecklas personligen otroligt mycket!

Frågor eller funderingar? 

Hör av dig till oss! 

 

Kontaktperson

Stina Wennö


Stina.Wenno@redcross.se


Ansök