Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Håbo: Du behövs i coronakrisen!

Plats: Håbo

Plats: Bålsta/Skokloster

Krisläge - vi behöver volontärer! Du behövs!
Vi står just nu mitt i ett krisläge. Många i Håbo är nu isolerade och Röda Korset behövs för dessa människor mer än någonsin. Vi behöver volontärer som kan göra tillfälliga uppdrag som till exempel kan vara:

  • Handla och leverera mat- och/eller apoteksvaror
  • Lämna och låna böcker på biblioteket
  • Telefonstöd

Anmälan nedan är inte bindande.

Vi kommer att kontakta de personer som kan tänka sig att agera där behovet är som störst först, och har vi tillräckligt med bemanning kan det därför hända att vi inte kontaktar alla. Det uppstår dock nya behov hela tiden, och vi kan komma att kontakta dig framöver med förfrågan om att delta.

Det är viktigt att veta att man inte behöver ha några förkunskaper eller expertis för att hjälpa till som telefonstöd. Det handlar om att vara ett medmänskligt stöd och en tröst i oron och ensamheten. Fundera gärna på saker ni kan tänka er att hjälpa till med som vi inte har punktat här också och kom med förslag till oss på någon av träffarna. 

OBS! Dessa uppdrag gäller endast personer som är under 65 år. Är du 65 år eller äldre och vill hjälpa till så är telefonstöd uppdrag som du kan göra. Mejla eller ring någon av oss på kontoret för att anmäla ditt intresse och få vägledning i hur detta kan gå till. 

Det här gör vi tillsammans!
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Svenska Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet

 

Kontaktperson

Shiva Samadi
Samordnare och ordförande för Håbo Rödakorskrets
076 - 262 65 82
shiva-samadi@hotmail.com


Ansök