På rodakorset.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Göteborg: Du behövs i coronakrisen

Plats: Göteborg

Vi har fått väldigt många svar på annonsen, vilket är oerhört glädjande. Det innebär dock att det tar ett tag att hantera alla anmälningar, och det kan därför dröja innan vi hör av oss till just dig. Det kan också vara så att behovet av volontärer är fullt i vissa verksamheter. Vi tar förstås fortsatt gärna emot anmälningar, men vill att du ska veta varför du kanske inte får svar direkt.

Om du kan tänka dig att hjälpa till via andra aktörer än Röda Korset, är flexibel med vilken typ av uppdrag du kan utföra och är tillgänglig med kort varsel kan du istället anmäla dig här

Du behövs!

Vi står just nu mitt i ett krisläge. Många i Göteborg är isolerade och Röda Korset behövs för dessa människor mer än någonsin. Vi behöver volontärer som kan hjälpa oss när vi ställer om våra ordinarie verksamheter för att fortsatt kunna nå våra målgrupper utan att riskera smitta, samt till uppstart av nya verksamheter för att möta de nya behov som uppstår.

Det är viktigt att veta att man inte behöver ha några förkunskaper eller expertis för att hjälpa till. Det handlar om att vara ett medmänskligt stöd och en tröst i oron och ensamheten.

Din anmälan

Anmälan nedan är inte bindande.

Observera att de alternativ som finns att välja på är de vi har mest akut behov av att få hjälp med idag, och att det kommer tillkomma andra behov framöver. Vi kommer att kontakta de personer som kan tänka sig att agera där behovet är som störst först, och har vi tillräckligt med bemanning kan det därför hända att vi inte kontaktar alla. Det uppstår dock nya behov hela tiden, och vi kan komma att kontakta dig framöver med förfrågan om att delta. Vi har fått in ett stort antal ansökningar och det kan därför dröja längre an vanligt för oss att kontakta dig som anmält dig. 

Är du redan frivillig i Röda Korset i Göteborg och vill hjälpa till med anledning av coronaviruset? Du finner då mer information genom att klicka här

Det här gör vi tillsammans!

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/introduktioner som krävs för uppdraget. För vissa specifika uppdrag kan vi komma att kräva utdrag ur belastningsregistret. 

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper: 

Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Therese Löf
Beredskapsgruppen Göteborg

kris.goteborg@redcross.se


Ansök