Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Hjälp barn med skolarbete i Karlstad

Plats: Karlstad

Välkommen att bli studiehjälpare för barn, årskurs 2 och 3, knutet till Kronoparksskolan i Karlstad, uppdraget sker en vardag i veckan kl 13:30 – 15:00. 

Studiehjälpen är ett komplement till skolans undervisning. Som studiehjälpare möter du barn och ungdomar med olika bakgrund och historia, språk, och familjesituation. Många barn har annan språklig bakgrund och behöver extra hjälp med svenska språket. Vi söker dig som vill hjälpa barn och ungdomar framåt i sitt skolarbete. Studiehjälparna lyssnar, förklarar och skapar studiero och sätter eleverna i centrum. 

Studiehjälparna leds av en frivilligledare. Som studiehjälpare gillar du att vara tillsammans med andra, har pedagogisk förmåga och är lugn och trygg i dig själv, samtidigt som du är nyfiken, lyhörd och flexibel.

Som aktiv studiehjälpare är du på plats i skolan minst två eftermiddagar i månaden, enligt ett schema som vi planerar tillsammans.

Röda Korsets människosyn och värderingar styr våra insatser. Våra grundprinciper är:

Humanitet - Opartiskhet - Neutralitet - Självständighet - Frivillighet - Enhet - Universialitet

OBS! För detta uppdrag krävs att du visar upp utdrag ur belastningsregistret för din frivilligledare.

 

Kontaktperson

Rekrytering Karlstadkretsen


rekrytering.karlstad@redcross.se


Ansök