På rodakorset.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Nacka: Du behövs i coronakrisen

Plats: Nacka

Vi startar nu insatser för drabbade pga Corona, vill du hjälpa till?

Ansök genom "knappen" nedan så får vi in din ansökan komplett inklusive vad du vill/kan hjälpa till med, det är ett par frågor du ska svara på och du får ett matnyttigt svarsmail. Tack på förhand.

Vi står just nu mitt i ett krisläge och då är det mer naturligt än någonsin att samarbeta och samverka varför vi gör denna insats ihop med Svenska kyrkan (församlingarna i Nacka) och Nacka kommun.

Många i vårt närområde är nu isolerade, skolor är stängda och det är viktigt att de i riskgrupperna tex. undviker att gå ut och handla. Röda Korset behövs för dessa människor mer än någonsin varför vi nu söker volontärer som tex. kan:

  • Handla/leverera matkassar, alt. ringa för att få inköpslistor och skicka vidare till oss 
  • Nätbaserad läxhjälp
  • Vara medmänniska per telefon
  • Leda, fördela och administrera arbetet via telefon och dator (arbeta i våra databaserade stödverktyg)

Vill du bidra genom att donnera (tex. pengar, mobiltelefon, dator) kontakta Peter Rosell, ordförande Nackakretsen, perter.rosell@redcross.se   

Vill du stödja vårt arbete genom att bli medlem (250 kr per år), gå in på  https://www.rodakorset.se/engagera-dig/bli-medlem/   Fyll i vilken krets du vill tillhöra, tex. Nackakretsen. 

Vi har idagsläget ca 130 volontärer i Nacka som oavlönat bedriver volontärarbete men då många av dessa själva tillhör riskgrupper söker vi nu ytterligare volontärer som vill hjälpa till.

Det här gör vi tillsammans!

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 

Vi har sju grundprinciper du kan läsa mer om på vår hemsida www.redcross.se eller direkt på https://www.rodakorset.se/om-oss/grundprinciper/ 

Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Röda Korset Spontanfrivillig


spontanfrivillig@redcross.se


Ansök