Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Helsingborg: Det är inte över än - Du behövs i coronakrisen

Plats: Helsingborg

Du behövs!

Vi håller ut! Därför behöver vi Din hjälp under sommaren. Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Många i Helsingborg är isolerade och Röda Korset behövs för dessa människor mer än någonsin.

Vi behöver volontärer som kan utföra olika tillfälliga uppdrag.

Just nu behöver vi volontärer som kan hjälpa till med:
- inköp till personer i riskgrupperna
- butiksbiträde i second hand-butiken
- informera om covid-19 och ge medmänskligt stöd vid ett informationstält utanför Helsingborgs lasarett 

Du hjälper till utifrån dina egna förutsättningar och får nödvändig utbildning och information av oss. 


Din ansökan

Anmälan är inte bindande.

Du måste ha fyllt 18 år för att få hjälpa till.


Det här gör vi tillsammans! 
 

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår en kort obligatorisk webbaserad utbildning 

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.  

Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns på plats före, under och efter en katastrof, oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper:

Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 

 

Kontaktperson

Christel Petersen


krisberedskap.helsingborg@redcross.se


Ansök