Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Ledare till vårt järngäng i butiken

Plats: Stockholm

Vi behöver en sammanhållande kraft!

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som  frivillig aktivitetsledare står du för det dagliga ledarskapet i butiken och deltar i utvecklingen av vår secondhand-verksamhet.

Röda Korset Kungsholmen driver en mindre butik samt nätförsäljning med fokus på inredning, husgeråd, böcker, barnkläder och leksaker. Verksamheten drivs med stort engagemang och är mycket lönsam. Överskottet går till Röda Korsets viktiga arbete lokalt i Stockholm och globalt. Verksamheten drivs enbart med frivilligkrafter.

Vi planerar för en expansion och framtida flytt till ny lokal och söker en kollega till vår nuvarande frivilligledare.

Vi söker dig som vill organisera de frivilliga (som jobbar efter fasta scheman), rekrytera och introducera nya frivilliga och arbeta med frivilligvård.

Du jobbar tillsammans med vår nuvarande frivilligledare, men med särskilt fokus på de frivilliga. Du växer in i rollen med mycket stöd från din frivilligledarkollega och de frivilliga i butiken. Tillsammans är vårt ledord. Du kommer inte att ångra dig!  

Uppdragsbeskrivning

Ditt uppdrag är att:

 • Engagera, koordinera och stötta butikens frivilliga
 • Rekrytera och introducera nya frivilliga, samt ta hand om tillhörande administration
 • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris.

För detta behöver du delta i introduktion till Röda Korset genom utbildningar och webbkurser. Du erbjuds även specifik fortbildning för uppdraget.

Omfattning

Du åtar dig att utföra uppdraget genom överenskommelse med kretsstyrelse och butikens frivilligledare.

Är det här du?

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningar som krävs för uppdraget.

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.

För att kunna utföra uppdraget behöver du:

 • inga formella förkunskaper inom området krävs, men erfarenhet av frivilligt arbete eller förståelse för frivilligt engagemang är en fördel
 • vara en bra organisatör och administratör
 • vara resultatinriktad
 • vara social och ha lätt för att kommunicera och ta kontakt
 • kunna arbete på en ok nivå med dator och mobiltelefon
 • ha intresset att lära dig de webbaserade system för rekrytering och frivillighantering som Svenska Röda Korset tillhandahåller. För detta får du utbildning.

Därutöver ser vi gärna att du:

 • är lyhörd och flexibel.
 • bidrar med energi och idéer.
 • är villig att parallellt i början ha ett eget pass i butiken för att snabbt komma in i verksamheten

Vår butik ligger på Polhemsgatan 18. Vill du få koll på oss så gör ett besök i butiken och/eller följ oss på Instagram: RK_Kunghsolmen eller Facebook: Röda Korset Kungsholmen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har sju grundprinciper:  
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

  

Kontaktperson

Inger Larsson
Frivilligledare Second Hand
0707499680
inger.l.larsson@live.se


Ansök