Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Säljglada volontärer sökes till Second handbutiken i Skäggetorp!

Plats: Linköping

Vill du engagera dig för miljön och social hållbarhet i Linköping? Tycker du om att stå i kassan? Har du ett öga för skyltning och ordning och reda? 
BLI VOLONTÄR I VÅR SECOND HAND BUTIK I SKÄGGETORP CENTRUM!

Försäljningen i våra Second Handbutiker stödjer våra sociala verksamheter och för att inte glömma klimatvinsten i återbruk. Likväl Second Hand som alla våra sociala verksamheter drivs av och är baserade på frivilligt engagemang. 

Butiken i Skäggetorp centrum har funnits sedan 2016 är vår största i Linköping. Vår ambition är att öppna en till två lördagar i månaden. För att kunna göra det behöver vi bli fler säljglada volontärer! 

Du behövs!

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds 

OBS! Du måste vara 18 år eller äldre! 

Du får

 • en rolig fritidssyssla som bidrar till hållbarhet lokalt och globalt!
 • härlig gemenskap
 • arbetslivserfarenhet 
 • utbildning
 • fika :)

Du förväntas att:  

 •  Möta kunder, stå i kassan och ge service 
 •  Öppna och stänga butiken i tid
 •  Bidra till att butikens estetiska riktlinjer efterlevs 
 • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget.  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

 • Du schemaläggs 5 timmar per gång en lördag i månaden (2 lördagar om du vill), butiken har öppet kl. 10-14. Du schemaläggs med minst två andra volontärer samtidigt. 
 • engagera dig i minst 12 månader. 

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

 • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

 • är lyhörd och flexibel. 
 • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Madeleine Szente
Verksamhetschef
0723277702
madeleine.szente@redcross.se


Ansök