Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Second Hand söker frivilliga

Plats: Uppsala

Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. 

Kassa

I kassan arbetar du med att ta betalt, hantera rekvisitioner och möta våra kunder.

Elektronik
Vi söker dig som är intresserad av elektronik. På vår elektronikavdelning hjälper du till i flera moment, som sortering, uppfräschning och prissättning. Uppdraget passar dig som är noggrann.

Textil
På textilavdelningen arbetar du med sortering av inkomna textilier, prissättning och att hålla det fint på avdelningen. Passar dig som gillar textilier och är service minded. 

 

Omfattning 

Du åtar dig att: 

  • Arbeta 1-2 dagar i veckan, minst 3 timmar per tillfälle.
  • På båda avdelningarna kan du arbeta måndagar-lördagar mellan kl. 9-16.
  • Vi söker dig som kan engagera dig i verksamheten i 1-2 år.

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

  • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 

Därutöver ser vi gärna att du: 

  • är lyhörd och flexibel. 
  • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Michael Eriksson
Butikschef
070-640 84 01
michael.eriksson@redcross.se


Ansök